‘Juffrouw Kachel’ door theatergroep Buitengewoon Junior

Gepubliceerd op donderdag 23 april 2015

Theatergroep Buitengewoon Junior speelt komende week haar eerste voorstelling 'Juffrouw Kachel', naar een boek van de bekende schrijver Toon Tellegen.

Het afgelopen jaar hebben leerlingen uit de VSO Zorggroepen, Praktijkgroepen en Eindgroepen van het Herman Broerencollege deel kunnen nemen aan een uniek project, dat werd uitgevoerd in samenwerking met ‘Koperen Kees’. Iedere dinsdagmiddag hebben de leerlingen onder leiding van Nancy Daniëls, Els Hoonhout en Erwin de Laleijne gewerkt aan deze bijzondere voorstelling.

‘Juffrouw Kachel’ is het verhaal over een klas in de jaren 50, die te maken krijgt met een strenge en onrechtvaardige juffrouw die weinig op heeft met het onderhouden van een veilig pedagogisch klimaat in de klas. Wanneer een nieuwe leerling zich meldt op de school, slaan de leerlingen de handen ineen om iets aan hun situatie te doen.

De voorstelling wordt dinsdag 28 april om 16.00 uur op het Herman Broerencollege aan het Verhagenplein 9 te Naaldwijk gespeeld voor de ouders. Het bijzondere project werd mogelijk gemaakt door de Wollebrandcross en Loswal "De Bonnen". De leerlingen hadden erg veel plezier tijdens de lessen en leerden enorm veel. Dat laten ze graag zien.

De hele dag 'Theaterdag'
De school besloot om er, in aansluiting op de voorstelling Juffrouw Kachel, een theaterdag van te maken voor alle leerlingen. 's Ochtends gaan de jongste leerlingen kijken naar de hilarische schoolvoorstelling 'Agent en Boef' gespeeld door docenten/acteurs van theaterschool Koperen Kees in het kader van kunst- en cultuureducatie op basisscholen. 's Middags gaan de oudste leerlingen van de school de tryout van Juffrouw Kachel kijken voordat de ouders komen.

Onderzocht wordt op het project wegens succes voortgezet komend schooljaar voortgezet kan worden.