Faillissementsverkoop inboedel Dario Fo op Koningsdag

Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2015

De kunstorganisatie Dario Fo, ondernemers in de kunst werd op 31 maart failliet verklaard en de organisatie moet binnenkort het pand aan de Voorstraat verlaten. Om het culturele erfgoed veilig te stellen werd vorige week de stichting 'Kwekers in de kunst' opgericht, door drie actief betrokkenen uit de achterban van Dario Fo.

Aanhakend bij de traditionele vrijmarkt wordt er een faillissementsverkoop op Koningsdag georganiseerd. Allerlei spullen gaan de verkoop in die de laatste jaren werden gebruikt bij projecten: kostuums en kleding, decors en stoffen, foto’s, maar ook keukenapparatuur, kantoormeubelen en nog heel veel meer.

Met de opbrengst van de faillissementverkoop hoopt de nieuwe stichting het cultureel erfgoed te kunnen overnemen waarover inmiddels met de curator overeenstemming is bereikt.
De nieuwe stichting onderzoekt tevens met het oud-personeel van Dario Fo of er in de toekomst een doorstart gemaakt kan worden met de activiteiten van Dario Fo.

In de afscheidsbrief van het team van Dario Fo stond al dat zij niet bij de pakken neer gaan zitten. De verkoop moet dan ook een afscheidsfeestje worden met hulp van koorzangers en kassenbouwers.  Om 10.30 uur zal een aubade voor de Koning worden gezongen met Theaterkoor Dario Fo en De Maxima’s. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor een drankje en om even rond te komen snuffelen en....om te kopen voor het goede doel.
Maandag 27 april tussen 8.00 - 13.00 uur, Voorstraat 88 in Poeldijk.