Geslaagde Kunstbazaar 2015!

Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2015

Veel nieuwe namen onder de deelnemers, een enorme diversiteit aan werk en een fantastisch sfeertje door de vele bezoekers vrijdag 17 april jl. in poppodium Nederland3!
Kunstbazaar 2015, prijs voor beeldende kunst in Westland en gezamenlijk initiatief van WPC Nederland3 en Kunsthuis18, was ook dit jaar weer méér dan geslaagd. De jury koos de volgende kunstenaars tot winnaars van een gezamenlijke expositie in 2016 in Kunsthuis18: Tiny van der Sar (categorie Professioneel), Yves Corbeau (categorie Amateur) en Weronika Lewek (categorie Jong talent).


Tiny van der Sar koos er dit jaar voor om mee te doen met twee kleine olieverfwerkjes op linnen. Tiny's werk valt op door haar grote oog voor detail, precisie en fijnzinnig schilderwerk. Yves Corbeau won in de categorie Amateur met fotografie. De jury was gecharmeerd door het beeld van een foto in een foto met een humorvolle toets. Tot Jong Talent werd Weronika Lewek verkozen met haar veelbelovende houtskooltekeningen. Zij exposeren in 2016 gezamenlijk in Kunsthuis18. Judith Groenewegen werd door het publiek gekozen tot favoriet met haar opvallende, grote borduurwerken.

De jury bestond dit jaar uit Erwin Weegenaar (voorzitter van Kunstenaarscollectief WIT), Nelleke Vollebregt en Jan-Joop Veenman (leden van de tentoonstellingscommissie van Kunsthuis18) en Gonul Albayrak, jong afgestudeerd beeldend kunstenaar. Guus Gardien en duo Saskia & Maaike Koele zorgden voor de muzikale omlijsting van de avond.

Kunstbazaar 2015 werd mede mogelijk gemaakt door Solits, Cre8-art, Linneweever, Coöperatiefonds Rabobank Westland, Maat Design & Publishing en Greenport People BV.