Dag van de Koorzanger 7 november 2015

Gepubliceerd op donderdag 9 april 2015

In vervolg op het geweldige succes van de Dag van de Koorzanger in 2014, organiseert de Westlandse Korenfederatie, in samenwerking met Westland Cultuurweb, deze dag wederom, nu op 7 november 2015 in de Kiem in ‘s-Gravenzande. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu vooraanmelden voor deze dag, via de website van de Westlandse Korenfederatie (www.westlandsekorenfederatie.nl).

Deze dag is bedoeld voor een ieder die kennis wil maken met het zingen in een koor, voor koorzangers die meer over zangtechniek of andere genres willen leren én om mensen uit de muziekwereld te ontmoeten. Ook niet koorzangers zijn dus welkom om kennis te maken met de koorzang. Diverse workshops bieden mogelijkheden tot deze kennismaking en scholing. De dag start om 9.15 uur en eindigt rond 16.00 uur.

In de workshops worden specifieke thema’s of een bepaald genre koorzang belicht door een deskundige en enthousiaste docent. Op het voorlopige programma staan veel en uiteenlopende workshops, te weten liedinterpretatie, podiumpresentatie, “Hits van nu”, stemtechniek, gospel, improvisatie, musical, close harmony, levenslied, gregoriaans en scratch klassiek. Mogelijkheden te over om op speelse wijze met de vele facetten van de koorzang kennis te maken.

Vooraanmelding
Met de vooraanmeldingen hoopt de organisatie een goed beeld te krijgen van de interesse voor deze dag en de belangstelling voor de verschillende workshops, om het definitieve programma daarop goed aan te kunnen laten sluiten. De vooraanmelding is niet verplichtend.

De definitieve inschrijving start op 1 september als het programma definitief bekend is. Vooraanmelders ontvangen als eerste bericht over de start van de definitieve inschrijving.

(Foto PR Popkoor Timeless)