Podium Westland en Culinair Westland gaan samenwerken

Gepubliceerd op vrijdag 13 maart 2015

Podium Westland en Culinair Westland (voorheen Kiwanis Westland Culinair) slaan de handen ineen en werken dit jaar intensief samen! Beide festivals zijn ervan overtuigd elkaar cultureel en culinair te kunnen versterken en hierdoor het publiek nog mooiere dagen te bezorgen. Podium Westland vindt plaats op zaterdag 5 september a.s.. Culinair Westland zal als vanouds al starten op de vrijdagavond, 4 september.

Vanaf 2015 is Westland Cultuurweb verantwoordelijk voor de organisatie van het Westlandse cultuurfestival Podium Westland. Stichting Podium Westland zal zichzelf opheffen en haar taken overdragen aan Westland Cultuurweb. Afgelopen jaar kende het festival een wintereditie in december, maar in 2015 zal het festival weer plaatsvinden na de zomer: op zaterdag 5 september als start van het culturele seizoen. Het festival blijft zich profileren als een podium voor professionele en amateurkunstenaars in muziek, dans, theater, zang, beeldende kunst, erfgoed en literatuur uit de gemeente Westland en als Uitmarkt voor het nieuwe culturele seizoen. Westland Cultuurweb is van plan het brede veld van kunsteducatie bij het festival te betrekken met workshops en optredens voor en door kinderen. Geweldig is dat Bibliotheek Westland, WestlandTheater De Naald, Muziekcentrum Westland en vele koepelorganisaties in de amateurkunsten hun medewerking weer hebben toegezegd!

Culinair Westland is een jaarlijks terugkerend tweedaags evenement, georganiseerd door Kiwanisclub Westland. Het Wilhelminaplein Naaldwijk wordt hierbij omgebouwd tot één groot en gezellig terras waar de deelnemende restaurants uit de regio hun specialiteiten uitserveren. Het evenement begint op vrijdagmiddag 4 september om 17.00 uur en duurt voort tot zaterdag 5 september 23.00 uur. Doel is het Westland op een laagdrempelige manier  kennis te laten maken met regionale restaurants. Het festijn wordt gecompleteerd met een podium waar passende muziek te horen is van –  grotendeels –  lokale artiesten. De opbrengst van Culinair Westland wordt  dit jaar geschonken aan liefst 7 goede doelen.

Beide partijen zien de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet. Voor Culinair Westland is het van belang dat het podium op het Wilhelminaplein gevuld wordt met mooie Westlandse kunst en cultuur. Daarnaast biedt de organisatie ook voor de jeugd  graag meer activiteiten. Voor Podium Westland is het een uitdaging om meer en nieuw publiek te trekken. Een feestelijke festivalsfeer en samenwerking met plaatselijke horeca zijn in 2015 speerpunten. De samenwerking met Kiwanis komt dan ook op een zeer goed moment.