Benefietconcert voor 's-Gravenzands molen

Gepubliceerd op maandag 2 maart 2015

Op vrijdag 13 maart bieden Mannenkoor EMM, Westland Brass, My Way en organist/pianist Cor van der Meer de 's-Gravenzandse molen een benefietconcert aan in de Dorpskerk. De opbrengst van het concert is volledig bestemd voor het herstel van de molen.

In februari 2014 werd de korenmolen in 's-Gravenzande getroffen door een ramp. De as van de molen brak, als gevolg waarvan het wiekenkruis is afgebroken. De schade is enorm. Het schadebedrag wordt geraamd op € 150.000 tot € 200.000. Het bestuur van de Stichting de 's-Gravenzandse Korenmolen zet alles op alles om de molen volledig in volle glorie te herstellen. Een dergelijk uniek monument en een opvallend herkenningspunt bij binnenkomst van ’s-Gravenzande mag niet verloren gaan.

Het drama is voor de 's-Gravenzandse muzikale gemeenschap aanleiding om samen met de Dorpskerk de korenmolen een speciale benefietavond aan te bieden, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan het herstel van de molen.

Mannenkoor EMM, Westland Brass, My Way en organist/pianist Cor van der Meer geven op vrijdag 13 maart een uniek concert met een gevarieerd programma, van licht klassiek tot pop. De concert begint om 20.00 uur. De Dorpskerk aan de Langestraat 34, te 's-Gravenzande is vanaf 19.30 uur geopend.

Het belooft een heel spektakel te worden. Samen gaat het om bijna 80 musici. De entreeprijs voor het concert bedraagt € 15. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de molen (www.molenvansGravenzande.nl) of aan de zaal.