Beeldend kunstenaar gezocht voor WestlandStek!

Gepubliceerd op donderdag 2 oktober 2014

Kent u de WestlandStek? De WestlandStek is een gemeentelijke waardering die, op voordracht, wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende 12,5 jaar verdienstelijk hebben gemaakt in het vrijwilligerswerk. De huidige WestlandStek is een reversspeldje met hierop een afbeelding van het zogenaamde mannetje met stekje. Dit is hetzelfde figuurtje als in het logo van de gemeente Westland.

De gemeente Westland wil aan de WestlandStek een nieuwe vorm geven, namelijk die van een beeldje. Bij voorkeur ontworpen door een beeldend kunstenaar uit Westland. Bent u geïnteresseerd in deze mogelijke opdracht? Lees hier verder.

Waar kunt u aan denken?
Het te ontwerpen beeldje mag maximaal 10 cm hoog zijn. De materiaalkeuze staat vrij maar het beeldje moet een lange levensduur hebben. Het originele ontwerp moet in een oplage van circa 100 stuks gereproduceerd kunnen worden (per keer). Daarnaast is van belang dat het bekende figuurtje zichtbaar en herkenbaar blijft. Uiteraard is er een budget beschikbaar voor zowel het ontwerpproces als de reproductie van het originele ontwerp. Om het beeldje een feestelijk tintje te geven is ook de verpakking van belang. Indienen van uw idee Ideeën kunnen - met een schets van het ontwerp, een korte toelichting en een globale begroting -vóór 1 november 2014 worden ingediend bij Elian van der Voort (team Communicatie) via hcmvdvoort@gemeentewestland.nl.

Zoals aangegeven heeft de gemeente, bij een geschikt ontwerp tussen de inzendingen, een sterke voorkeur voor een kunstenaar uit Westland ter bevordering van de kunsten in de gemeente.

Toelichting op de WestlandStek: De WestlandStek is gebaseerd op het logo van de gemeente Westland. In het logo is een geabstraheerde vorm te zien van een figuur in knielende houding met een plant in een pot. De WestlandStek verbeeldt het vervolg hierop; de man heeft de plant van de pot ontdaan en is klaar om de kluit met wortels in de aarde te planten. Dit symboliseert de groei, die synoniem staat voor vooruitgang.