Stichting KUnSTPLAATS: twee avonden over de Nieuwe Waterweg

Gepubliceerd op maandag 29 september 2014

De Nieuwe Waterweg in al haar facetten. Vanuit die invalshoek organiseert de Hoekse kunststichting dit najaar twee avonden over het water dat vanaf het allereerste begin het gezicht van het dorp bepaalt. Al 150 jaar dus.

29 september: Schilderijen, verhalen en muziek aan de Waterweg
Martha Vollering vertelt over de prachtige uitgave ‘Schilders aan de Nieuwe Waterweg’ en Ed van Berkel over het decor voor zijn roman ‘Hoekse luchten’, met veel aandacht voor de kunst en cultuur in de jaren dertig. Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door zangeres/kunstenaar Petra van Mil. Plaats: Mijn Torpedoloods aan de Berghaven. Entree € 7, inclusief een kopje koffie bij binnenkomst. Aanvang 20.30 uur, zaal open: 20 uur.

28 oktober: Jong Water
Bioloog Remko Andeweg van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam en kunstenaar Niki Fröhling verzorgen een avond in het teken van Jong Water, het thema van de kunstroute afgelopen mei. Remko vertelt over de consequenties van de aanleg van de Nieuwe Waterweg met de transformatie van agrarisch duinlandschap naar een stedelijk-industrieel milieu. Niki Fröhling bekijkt de verandering vanuit de perceptie van de kunstenaar. Muzikale intermezzo’s: Daniël Sieczkowski.

Zie voor meer informatie: www.stichtingkunstplaats.nl