Feestelijke opening expositie Martin Groen bij Zuidkoop

Gepubliceerd op donderdag 28 augustus 2014

Op zondag 14 september start bij Kunst in de Kas de kleurrijke expositie van de ’s Gravenzandse kunstenaar Martin Groen. De expositie, die plaatsvindt bij Zuidkoop Natural Projects in De Lier, is vanaf 14:00 uur open voor publiek. Om 16:00 uur wordt de openingshandeling verricht door Jeroen Kunstman, directeur van Westland Cultuurweb. Martin Groen exposeerde 23 jaar geleden voor het eerst enkele aquarellen bij Zuidkoop. In de loop van de jaren is Zuidkoop uitgegroeid tot het internationale bedrijf van nu. Maar behalve Zuidkoop is ook Martins werk gegroeid. Zijn aquarellen waren klein van formaat, tegenwoordig heeft hij soms moeite om zijn schilderijen te vervoeren.

Hoewel Groen het aquarelleren nooit heeft losgelaten, zet hij zijn doeken steeds vaker op in acryl. Zijn werken zijn open, uitnodigend en een oase van kleur. Zonovergoten landschappen, waar licht en reflectie een belangrijke in rol spelen, legt hij zodanig vast dat de warmte voelbaar wordt.

Om het licht op een bijzondere manier te vangen, zet de ’s-Gravenzandse kunstenaar zijn werken veelal op met een paletmes. Kenmerkend in de kunst van Groen is ook dat landschappen vanuit een niet alledaags standpunt worden geschilderd: een hoge horizon en soms ontbreekt zelfs de horizon. Maar altijd in een sterk impressionistisch handschrift, waarin ritme en rust een volmaakte harmonie vormen.

Martin Groen exposeert regelmatig en sinds zijn start in 1989 is dit zijn 50e expositie. In het vooruitzicht liggen internationale exposities in München, Bologna, Kopenhagen, Londen en Parijs. Kunst in de Kas presenteert de werken samen met florale kunst in een spraakmakende omgeving.