Tiny van der Sar en Vivian Ammerlaan openen nieuw seizoen in Kunsthuis18!

Gepubliceerd op maandag 18 augustus 2014

Kunsthuis18 start tijdens de feestweek op donderdag 28 augustus het nieuw culturele seizoen met exposities van Tiny van der Sar en Vivian Ammerlaan. Tiny van der Sar, uit ’s Gravenzande is hoofdexposante met ‘Naar hartenlust kijken en beleven!’ waarin zij olieverfschilderijen, kleuretsen en aquarellen tentoonstelt. Jong talent Vivian Ammerlaan, uit Naaldwijk, toont fotografie in de Greenport People Room For Young Artists. De exposities zijn te bezichtigen tot en met 28 september 2014.

Tiny van der Sar (1955), volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. In 1978 volgde het eindexamen richting tekenen, schilderen en ontwerpen. Zij ontving in 1978 een aanmoedigingsprijs van de Rotterdamse Kunst Stichting en in 1980 de Jacob Hartogprijs te Den Haag. Daarop volgde in 1980 een Koninklijke Subsidie in Amsterdam. Haar werk kenmerkt zich door een realistische stijl van weergeven, met liefde voor details. “Leven is: Beleven, Kijken en Zien”, zo luidt haar motto. Eenvoud en toegankelijkheid sieren haar werken. Opgegroeid in het Westland en onlosmakelijk daarmee verbonden, laat ze grootse en kleine zaken tot leven komen in haar teken- en schilderwerk. Tijdens de Naaldwijkse feestweek is Kunsthuis18 ook op donderdag 28 en vrijdag 29 augustus geopend. De officiële opening van Tiny's expositie vindt plaats op zaterdag 30 augustus om 14.00 uur met Gastspreker Maarten van der Schaft, auteur van ‘Schilders van het Westland van 1500 tot heden’.

Vivian Ammerlaan (1994), volgt de opleiding Bachelor Fotografie aan AKVΙSt. Joost in Breda. De fotografische beelden in haar expositie in de Greenport People Room For Young Artists zijn veelal esthetische landschappen met een romantisch vertrekpunt. Ook de mens laat zij zien als 'landschap'. In april heeft ze meegedaan aan de Kunstbazaar (een samenwerkingsverband tussen WPC Nederland 3 en Kunsthuis18 in de categorie ‘Jong Talent’. Vivian werkt hard aan haar positionering in de fotografiewereld. “Ik ben op zoek naar een manier om kunst in te kunnen zetten als journalistiek. Hierin bevind ik mij nog in het beginstadium, maar langzaam ontwikkel ik mij in dit proces,” vertelt Vivian. Ook deze expositie wordt geopend op zaterdag 30 augustus om 14.00 uur. U bent van harte welkom.