Westlandse Culturele veld presenteert zich vol trots op jubileum Westland 10 jaar

Gepubliceerd op woensdag 25 juni 2014

Twee dagen lang presenteerde het Westlandse culturele veld zich tijdens het jubileumfeest van Westland 10 jaar. Waar de vrijdagavond vooral op volwassenen was gericht, waren er op zaterdag overdag uiteenlopende optredens en activiteiten voor jong en oud. Dankzij de inzet van het Westlandse culturele veld heeft dit geresulteerd in twee bijzonder mooie dagen, waarbij het levendige en uiteenlopende culturele veld aan bezoekers werd getoond. 

Op vrijdagavond ging het programma van Westland Cultuurweb van start met de opening van de erfgoedtentoonstelling. Hierna vonden er tal van optredens plaats van Westlandse koren, muzikanten en bands. Eén van de hoogtepunten was het Groot Westlands Koor, waarbij het volledige podium bezet werd door ruim 700 koorleden. Ook van de partij waren o.a. de bands TUNE, The Royal Spuds, NoComment, 0900-VIKTOR. De Mega Disco-band met ca. 40 Westlandse muzikanten zorgden dat eind van de avond het dak eraf ging!

Zaterdag was er van alles te beleven op het festivalterrein voor jong en oud. Kinderen konden zich uitleven bij het kinderfestijn Glazen Huis, waarbij ze konden knutselen, proeven, koken, schilderen en nog veel meer. Er waren diverse workshops zoals djembé, demonstraties van o.a. DOS, voorstellingen van verschillende amateurverenigingen, muzikale optredens, een theatercarroussel in kleine tentjes door Theater in Feite en een daverend slagwerkspektakel door slagwerkers van drumschool Ron van Elswijk, KABAAL!, Beatlife!, PiusX, de Phoenix en Fusica.

Maar liefst 60 vrijwilligers van Westland Cultuurweb hebben deze twee dagen mogelijk gemaakt. Twee dagen ruim 1500 mensen op acht verschillende podia op het festivalterrein tijdens het Cultuurfestijn van Westland 10 jaar, georganiseerd door Westland Cultuurweb.

Bekijk hier de foto's.
Foto's door Justin Manders