Zuidkoop en Basisschool WSKO Andreashof werken aan cultuurles

Gepubliceerd op woensdag 11 juni 2014

Zuidkoop Natural Projects uit De Lier en Basisschool  WSKO Andreashof uit Kwintsheul werken samen aan een cultuurles rond de kunstexpositie van de ’s Gravenzandse kunstenares Willemien Mostert.

Op maandag 16 en maandag 23 juni zullen leerlingen uit de groepen 4, 6 en 7 de werken van Willemien Mostert bij Zuidkoop komen bekijken. Interactie staat centraal in de expositie die bestaat uit abstracte werken waarin je keer op keer iets anders ziet. De schilderijen kenmerken zich door symmetrie, spiegeling en reliëf en komen letterlijk tot leven door de indrukwekkende structuur op het doek.

De leerlingen worden uitgedaagd te verwoorden wat zij in het werk van Willemien zien. Ze leren naar kunst te kijken en schrijven een verhaaltje over hun favoriete schilderij. Er is speciale aandacht voor reliëf en structuur, twee belangrijke aspecten in de kunst van Willemien, waar ze middels een voelopdracht meer over ontdekken. Ten slotte gaan de leerlingen bij Zuidkoop zelf aan de slag met hun eigen schilderij.

Op zaterdagmiddag 28 juni wordt het project feestelijk afgesloten met een expositie van de werken van de kinderen bij Zuidkoop. Tevens wordt op deze zaterdag de bundel met de verhalen van de kinderen aangeboden aan wethouder Marga de Goeij van onderwijs en cultuur en Jeroen Kunstman, directeur van cultuurweb. De expositiemiddag start om 14:00 uur. Het officiële gedeelte vindt plaats om 15:00 uur.

Basisschool WSKO Andreashof is een Brede School met extra aandacht voor sport, cultuur en zorg.  Kunst en cultuur zijn een belangrijk aspect van het onderwijs. Zuidkoop heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en ondersteunt regelmatig activiteiten in haar omgeving op het gebied van natuur, cultuur, welzijn of sport. Met dit project, dat aansluit op beide interesses, willen de betrokkenen kunst bereikbaarder maken voor kinderen en hen laten zien dat kunst inspireert en niet saai is. De expositie bij Zuidkoop is gerealiseerd in samenwerking met Gallery RitsArt uit Maassluis.