Duo Verhagen-Verhagen en Marlie Ouwerling sluiten seizoen af!

Gepubliceerd op dinsdag 27 mei 2014

Kunsthuis18 presenteert de laatste exposities vóór de zomersluiting. Het duo Wim Verhagen en Piet Verhagen, broers uit ’s Gravenzande, exposeren met natuur- en stadsfotografie en schilderijen. Marlie Ouwerling, uit Kwintsheul, toont acryl-schilderingen in de Greenport People Room For Young Artists. De exposities gaan van start op zaterdag 31 mei om 14.00 uur en zijn te bezichtigen t/m 29 juni.

Wim Verhagen (1969) kreeg op 9-jarige leeftijd zijn eerste camera van zijn oma: een Minolta compact-cameraatje. Toen ontstond zijn hobby fotograferen. Zijn grote interesse: vogels! Door de jaren heen is zijn hobby richting beroepsmatig gegaan en fotografeert hij zowel natuur als stad. Eind vorig jaar werd hij aangenomen bij het internationaal georiënteerde en in natuurfotografie gespecialiseerde fotostockbureau  ‘Nature in Stock’, en mag hij zich semi-professional noemen. Wim: "De in de mooiste maand maart ooit gefotografeerde Zwarte ibis is de 142ste vogelsoort op mijn lijstje". Wim Verhagen werd in 2003 lid van FWS Maassluis, een bij de Nederlandse Fotobond aangesloten fotoclub die ook landelijk bekendheid geniet. In dat jaar rondde hij ook de basisopleiding fotografie af aan de Fotoacademie Amsterdam, waarna hij nog een jaar de vakopleiding volgde.

Beroepskunstenaar Piet Verhagen (1975) schildert en tekent. Het werk dat we van hem te zien krijgen varieert van abstract tot figuratief. Het kleurgebruik is rustig en subtiel. Zijn tekeningen en schilderijen zijn wat vergrijsd, maar daarom juist interessant en uitnodigend om langer naar te kijken. In tegenstelling tot Wim, bij wie de natuurbeleving centraal staat, laat Piet de tegenstelling tussen het natuurlijke en kunstmatige zien. Piet Verhagen verhuisde van 's-Gravenzande naar Den Haag om daar in 1998 af te studeren aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Zowel Piet als Wim exposeerden beiden (solo) eerder in Kunsthuis18, in 2009 en 2010. De broers presenteren zich nu als duo en gaan de uitdaging aan om de verschillende disciplines waarin zij werken tot een boeiende expositie te combineren.

Marlie Ouwerling, jong talent, is al van kleins af aan bezig met tekenen, schilderen en andere creatieve bezigheden. Aangespoord en geïnspireerd door haar moeder en kunstenares Marja Ouwerling. Marlie deed de mbo-opleiding Living & Design in Naaldwijk waar zij tevens leerde werken met speksteen. Naast haar werk in een hobbywinkel is zij altijd creatief in de weer en probeert zij steeds nieuwe technieken en materialen uit. Zij hoopt met haar schilderijen mensen aan het denken te zetten over de techniek die zij gebruikt en even bij zichzelf stil te staan.

Beide openingen vinden na elkaar plaats op zaterdag 31 mei om 14.00 uur. De toegang is gratis. Kunsthuis18: Zuideinde 18 in Naaldwijk. Meer info: www.kunsthuis18.nl.