Project : Spelen in een band? Yes!

Ontdek jouw muziekles, ontdek de muziekschool!

Les 1: leerlingen maken door te ontdekken en onderzoeken kennis met de verschillende instrumenten die de muziekschool te bieden heeft. Zij zullen de instrumenten uitpakken, in elkaar zetten, aanzetten en bespelen. Een docent van de muziekschool vertelt over de verschillende instrumenten, legt uit hoe ze werken en bespeeld kunnen worden, verschillende tonen/geluiden worden besproken en de docent laat uiteraard de instrumenten horen.

Les 2: leerlingen ervaren een muziekles en gaan aan de slag met het aanleren van een (voorbereid) lied met grafische notatie. Met een uitgekozen instrument (uit les 1) gaan de leerlingen een muziekstuk oefenen. Leerlingen die voor zang kiezen gaan zelf aan de slag met het bedenken van een tekst of rap. Vragen die centraal staan: hoe gaat een muziekles? Wie geeft les? Hoe leer je een instrument bespelen?

Les 3: in de laatste les staat het "uitvoeringsmoment" centraal. Na het opsplitsen van de groep, komen de groepen samen. Leerlingen vormen met elkaar een band, oefenen samenspelen/ repeteren en net als in de muziekschool: na een oefenperiode volgt een "uitvoeringsmoment", zij zullen het resultaat aan elkaar laten horen. Vragen die behandeld worden: hoe klinken alle instrumenten samen? Welke passen bij elkaar, welke niet? Stel je wilt een popband samenstellen, wat is daarvoor nodig?

Doelgroepen

  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Muziek

Duur
3 x 60 minuten per groep (bijv. over 3 weken verspreid)

Voorwaarden

Max. 15 leerlingen per groep, voorbereidend gesprek. Benodigd: één lokaal plus een ruimte om met de helft van de groep te oefenen, geluidsinstallatie, digibord met internet en ruimte waar de meegenomen instrumenten kunnen worden opgeslagen tussen de lessen door.

De algemene voorwaarden voor Kunstlokaal vind je hier.

Kosten
€5 per leerling

Log in om te reserveren
Aanbieder

Muziekmeesters Westland

Bezoekadres (hoofd)locatie
Kon. Julianaweg 160
2691 GH 's-Gravenzande

Mobiel: 0641254207
http://www.muziekmeesterswestland.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.