Excursie : Op onderzoek in het theater

Kruip in de huid van een theatermedewerker en vind antwoord op je vragen

De leerlingen maken kennis met het theater en alles wat hierbij komt kijken. Ze krijgen een korte rondleiding door De Naald en gaan daarna in drie specialismen (techniek, marketing & kaartverkoop en horeca & artiestenontvangst) aan de slag met door hen (op school) zelf geformuleerde onderzoeksvragen. De leerlingen sluiten hun onderzoek af met een presentatie van de resultaten van het gedane onderzoek, in het theater of op school.

Doelgroepen

  • PO groep 5
  • PO groep 6
  • PO groep 7
  • PO groep 8

Disciplines

  • Theater

Duur
1,5 uur

Voorwaarden

Minimaal 3 begeleiders tijdens het bezoek. Naast de rondleiding worden er in totaal 2 lessen besteedt aan dit project (voor- en achteraf). Onderzoeksvragen dienen minimaal 2 werkdagen voor bezoek gemaild te worden naar verhuur@westlandtheater.nl. Een week van tevoren kunnen de kaartjes door de leerkracht (of iemand anders van school) bij de kassa worden opgehaald. 

Ter voorbereiding is er een lesbrief Op onderzoek in het theater beschikbaar. Klik hier om de lesbrief en hier om de bijbehorende bijlage te downloaden. Klik hier om een indruk te krijgen van de lesinhoud.

De algemene voorwaarden voor Kunstlokaal vind je hier.

Kosten
€5 per leerling

Log in om te reserveren
Aanbieder

WestlandTheater De Naald

Bezoekadres (hoofd)locatie
Stokdijkkade 3
2671 GW Naaldwijk

Tel: 0174-636909
http://www.westlandtheater.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.