Rondleiding

Fietsexcursie 'Trappen en Kunst happen'

In de expositie ‘Kunst tussen de Kassen’ hangen prachtige schilderijen waarop het Westlandse landschap van de afgelopen 150 jaar is afgebeeld. Schilderijen kijken is één, maar de schilderijen tot leven wekken door de ze op locatie te 'visualiseren' vormt daarop een enorme verrijking.

Gids Harry Groenewegen leidt je langs de plekjes op de schilderijen en geeft uitleg aan de hand van de afbeeldingen in de expositie-catalogus. Gestart wordt met een bakje koffie/thee en een heerlijke appelpunt, waarbij kort uitleg wordt gegeven over de tentoonstelling. Vervolgens stappen we op de fiets en maken een tocht van ongeveer 8 km, die inclusief de onderbrekingen zo’n 1,5 uur duur. De route leidt vanaf het Westlands Museum naar Kwintsheul, Wateringen, Den Hoorn en terug naar het museum. (Op 29 september vindt een tweede fietsexcursie plaats die richting Poeldijk gaat).

Inbegrepen bij de toegangsprijs zijn: toegang tot het museum, koffie/thee met appelpunt, waterflesje voor onderweg én je ontvangt de expositie-catalogus, die je mee naar huis kunt nemen. Houders van een museumkaart krijgen € 2,50 korting.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Locatie
Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
za 25 sep 2021

Tijd:
10:00 - 12:00 uur

Prijs:
€ 12,50

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:

Disciplines

Beeldend
Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.