Expositie

Expositie "Aangenaam" met Menno 't Hart en Ineke van der Knaap

Onder de titel AANGENAAM! wordt in Kunsthuis18 een expositie gehouden van het werk van Menno ’t Hart en Ineke van der Knaap - Morsch. De titel van de expositie verwijst naar een hopelijk vernieuwde kennismaking met de veelzijdige kunst van Menno en Ineke enerzijds en anderzijds is het aangenaam om elkaar weer te treffen na deze tijd van beperkingen.

Ze nodigen jullie van harte uit om deze expositie te komen bezoeken. Op zaterdag 28 augustus is de vernissage, een feestelijke opening met een hapje en drankje. Er zijn twee rondes: om 14.30 u en 16.00 u.

Menno ’t Hart

In 2016 exposeerde Menno ’t Hart in Kunsthuis18 met 60 kunstwerken in het kader van zijn 60-jarig bestaan. Expositie ‘AANGENAAM!’ valt rond de 65ste verjaardag van deze Westlandse kunstenaar. De in de afgelopen vijf jaar gemaakte werken zijn te zien en enkele oudere werken.

Uit het veelzijdige oeuvre is een keuze gemaakt uit voornamelijk geometrisch abstracte schilderijen. Door het werken met lichte en donkere vlakken wordt de suggestie gewekt van diepte en perspectief, met een verwijzing naar het clair-obscur van de oude meesters. Overeenkomst tussen de werken is het vierkante formaat. Dit is een belangrijke factor in de compositie van de werken.

Wordt de succesvolle reeks uit de eerdere exposities voortgezet? En welke ontwikkeling heeft de kunstenaar de afgelopen tijd doorgemaakt? Kom het bekijken in Kunsthuis18 aan het Westeinde 6 in Naaldwijk.

Ineke van der Knaap – Morsch

Ineke van der Knaap - Morsch kwam door haar huwelijk in het Westland te wonen, haar echtgenoot was een Westlandse tuinder. Zodoende kwam zij in aanraking met het leven in het Westland. Na een aantal jaren van kinderen opvoeden en werken, ging zij tekenen en schilderen. Haar onderwerpen waren o.a. vele Westlandse taferelen en de werkende mens.

Haar opleiding genoot zij aan verschillende vrije academies en portret- en modellessen bij de Chinese schilder Qiangli Liang.

De expositie AANGENAAM! is ook voor een Ineke een feestelijke mijlpaal. Ze exposeert in Kunsthuis18 vanwege haar 80ste verjaardag.

Exposeren deed zij o.a. bij de Hofboerderij in Wateringen, een solo expositie tijdens de Bloemenshow in de Oude Kerk in Naaldwijk, het Koorenhuis in Den Haag, twee keer een expositie tijdens de Bloemenshow in de Wilhelminakerk in Naaldwijk en tijdens Kom in de Kas 2016.

I.v.m. de coronamaatregelen staan ze een maximaal aantal bezoekers tegelijk in onze ruimte toe. Let op de gepaste afstand van 1,5 meter. Het werk van de kunstenaars is iedere zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. De toegang is gratis. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door Business People.

Praktische informatie

Locatie
Kunsthuis18
Zuideinde 6
2671 MH Naaldwijk

Datum:
za 28 aug 2021 t/m zo 26 sep 2021

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Kunsthuis18

Meer informatie:
https://www.kunsthuis18.com
info@kunsthuis18.com

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.