Expositie

Expositie 'Kunst tussen de Kassen'

De expositie ‘Kunst tussen de Kassen’ laat een verzameling schilderijen zien die is samengesteld uit werk van Westlandse kunstverzamelaars met als thema ‘Tuinbouw’. De tuinbouw heeft de afgelopen eeuw heel wat kunstenaars geïnspireerd tot het maken van bijzondere werken. Nogal wat leden van de Nieuwe Haagse school trokken in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw naar het Westland om daar het moderne kassenlandschap in hun werken af te beelden. Die Haagse kunstenaars waren onder de indruk van het lijnenspel van de moderne kassen.

Er is echter ook ouder werk te zien uit het eind van de 19de eeuw toen de tuinbouw nog veel traditioneler was. Op deze werken zijn veelvuldig de specifieke Westlandse vaartuigen afgebeeld. Deze scheepjes werden dan ook ‘Westlanders’ genoemd. Op de schilderijen zijn ze zeilend en met de hand bewogen te zien. Ook door hedendaagse kunstenaars wordt de Westlandse tuinbouw regelmatig afgebeeld. Daarvan zijn diverse voorbeelden te zien, met werken van Tiny van der Sar en Martin Groen.

Deze expositie is ontstaan uit een samenwerking tussen het Westlands Museum en Kunstmuseum Westland. De initiatiefnemers van Kunstmuseum Westland willen kunst in het Westland meer zichtbaar maken. Deze expositie is een begin van hun werk en biedt ook nog eens een uniek inkijkje in verzamelingen van Westlanders die anders nooit te zien zouden zijn.

Praktische informatie

Locatie
Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
za 5 jun 2021 t/m zo 2 jan 2022

Tijd:
13:00 - 17:00 uur

Prijs:
Volwassenen € 6,00, 65+ € 5,50, kinderen t/m 17 jaar gratis, museumkaart gratis

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:
https://www.westlandsmuseum.nl

Disciplines

Beeldend
Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.