Cultuurweb aanbod

Receptief : BB3: Kunsthal – Viktor&Rolf

Bovenbouw optie 3: museum Kunsthal toont de draagbare kunst van Viktor&Rolf

Met Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling. De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld en toont hun radicale opvatting van ‘wearable art’.

“Met magnifiek vakmanschap en dromerige silhouetten, soms gemaakt van rinkelende belletjes of rood tapijt, heeft het Nederlandse modekunstenaarsduo Viktor&Rolf gedurende de afgelopen twintig jaar draagbare kunst gemaakt in een unieke, eigenzinnige stijl”, aldus Thierry-Maxime Loriot, curator van de tentoonstelling.

Het onderwijsprogramma voor Kunstpracht 9 ontwikkelen we de komende maanden samen met de Kunsthal. Het zal bestaan uit een museumbezoek van anderhalf uur. Je vertrekt met twee groepen tegelijk naar de Kunsthal. De ene groep start met het bezoeken van de tentoonstelling, de andere groep start met de workshop in het lab. Na drie kwartier wisselen de groepen. Je bezoekt de tentoonstelling zelfstandig met je leerlingen. De lesbrief bevat alle informatie om dit zelfstandige bezoek vorm te geven.


Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 hier.

Locatie:
Kunsthal, Rotterdam
Data:
1,5 uur: drie kwartier tentoonstelling, drie kwartier workshop
13, 14, 18, 20 en 21 september om 10:00, 11:45 en 13:30
Doelgroep:
Groep 6 t/m 8
Aantal leerlingen:
30 leerlingen per groep
Aantal voorstellingen:
Vijf dagen met vier à zes bezoeken
Impresariaat:
-
Lesbrief:
Er komt een lesbrief met informatie en filmpjes voor de leerkracht ter voorbereiding.
Trailer:
-
Meer informatie:
Website Kunsthal: informatie tentoonstelling en informatie primair onderwijs.


Duur
1,5 uur

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. De aanmeldingen voor schooljaar 2018-2019 zijn gesloten.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.