Cultuurweb aanbod

Receptief : MB3: Villa Zebra – Ticket to de Toekomst

Middenbouw optie 3: Museumbezoek Villa Zebra

Villa Zebra komt met een nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 t/m 12 jaar: Ticket to de Toekomst. Loop de trap op en kom terecht in een heel nieuwe wereld. Het is er dromerig, licht... Dit zou zomaar de toekomst kunnen zijn! Het kan volgende week zijn, het jaar 8888, of als je een opa of oma bent. Hoe gedragen we ons in de toekomst? Wat voor kleding dragen we, hoe reizen we van de ene naar de andere plek en gebruiken we nog wel computers? Een plattegrond leidt je langs kunstwerken en installaties in de tentoonstelling. Je onderzoekt zo een mogelijke toekomst en verbeeldt deze op de plattegrond. In Ticket to de Toekomst kun je zelfs op bezoek bij kunstenaars die ín de tentoonstelling aan het werk zijn. Bezoek de werkplek van Hillegon Brunt, Chantal van Heeswijk, Menno Hiele, kunstenaarscollectief Kamp Horst en ontdek samen met kunstenaars hoe wij ons zouden kunnen gedragen in de toekomst.

De leerlingen volgen na de tentoonstelling de workshop Fastfood Future in het museum. Ver in de toekomst bekijken de leerlingen het broodje van de toekomst. En dat smaakt natuurlijk naar meer! In de workshop werken de leerlingen aan hun eigen versie van toekomst-fastfood.


Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 hier.

Locatie:
Museum Villa Zebra, Rotterdam.
Data:
Februari 2019, op dinsdagen, woensdagen, donderdagen en vrijdagen om 10:00-11:30 en 13:00-14:30. Op woensdagen gaat er alleen ’s ochtends een groep. Data: 1, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21 en 22 februari.
Doelgroep:
7-12 jaar
Aantal leerlingen:
35 leerlingen per groep maximaal
Aantal voorstellingen:
13 dagen, twee rondes per dag
Impresariaat:
-
Lesbrief:
Bij dit aanbod is geen lesbrief beschikbaar. Je hoeft het bezoek niet voor te bereiden in de klas.
Trailer:
-
Meer informatie:
Website van Villa Zebra.


Duur
1,5 uur

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. Aanmelden kan tot de meivakantie, uiterlijk op donderdag 26 april 2018 voor schooljaar 2018-2019. Voor de zomervakantie hoor je op welke data de voorstellingen en museabezoeken plaatsvinden.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.