Cultuurweb aanbod

Receptief : MB2: Pieter Tiddens – De snakkar

Middenbouw optie 2: Theatervoorstelling op het schoolplein

Peer en Marie hebben een zoon, Kobus, van 40, die nog altijd thuis is. Ze proberen hem met zachte hand te bewegen eens op zichzelf te gaan wonen. Maar hij heeft het naar zijn zin en vindt bovendien dat zijn ouders hem nog nodig hebben.

Peer en Marie denken dat Kobus complexen heeft en willen die bespreekbaar maken. Ze vragen het publiek zich te uiten over hun complexen. En geven zelf het goede voorbeeld door te over hun eigen complexen te praten en te zingen. Van de conclusie die ze trekken in leuke spreekwoorden maken ze gelukskoekjes. En iedereen krijgt er een.

De voorstelling wordt gespeeld in het popup familietheater op het schoolplein.


Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 2018-2019 hier. 


Locatie:
De snakkar komt naar het schoolplein. Wellicht bezoek je de voorstelling bij een school dicht in de buurt. Je plaatst zelf bankjes voor de leerlingen op het schoolplein.
Data:
13, 14, 15, 20 en 21 mei 2019 om 11:30, 12:30 en 13:30.
Doelgroep:
Groep 3 t/m 8
Aantal leerlingen:
60 leerlingen per voorstelling.
Aantal voorstellingen:
Vijf dagen met twee à drie voorstellingen.
Impresariaat:
Buro Bannink
Lesbrief:
Bij de voorstelling Snakkar wordt een lesbrief aangeboden. In deze les gaan leerling het gesprek aan over het onderwerp complexen. Omdat iedereen anders is hoeft niemand hetzelfde te zijn.
Trailer:
Trailer nog niet beschikbaar. Bekijk een andere trailer van Pieter Tiddens.
Meer informatie:
Website van Buro Bannink en website van Pieter Tiddens.


Duur
30 minuten

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. Aanmelden kan tot de meivakantie, uiterlijk op donderdag 26 april 2018 voor schooljaar 2018-2019. Voor de zomervakantie hoor je op welke data de voorstellingen en museabezoeken plaatsvinden.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.