Cultuurweb aanbod

Receptief : OB3: Boijmans van Beuningen – Nieuw vriendje in de klas

Onderbouw optie 3: Bezoek museum Boijmans van Beuningen

Bennie de leeuw is per ongeluk per post in de klas terechtgekomen. Wanneer de kinderen hem terugbrengen naar het museum ontmoeten ze zijn vader of moeder, maar ook al zijn vriendjes. De kinderen zien, horen en ontdekken van alles over de vriendschap van dit bonte gezelschap dat te zien is op verschillende schilderijen.

Je geeft zelf de voorbereidende les op school, aan de hand van uitgebreid lesmateriaal vol muziek en verhalen. In het museum ontvangt een museumdocent als papa- of mamaleeuw de klas.

De rondleiding is zeer actief ingericht, met korte opdrachtjes voor de leerlingen, muziek en een speurtochtje.


Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 2018-2019 hier.

Locatie:
Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam.
Data:
We proberen de bezoeken in te plannen voor eind oktober en de eerste helft van november 2018 op dinsdagen, woensdagen, donderdagen en vrijdagen. Specifieke data zijn nog niet bekend. Tijden van het museumbezoek zijn 10:00, 11:00 en 13:30.
Doelgroep:
Groep 1 en 2
Aantal leerlingen:
15 leerlingen per groep (max 3 groepen tegelijk)
Aantal voorstellingen:
Zeven dagen, drie rondes per dag
Impresariaat:
-
Lesbrief:
Bij de museumles hoort een speciaal lespakket met voorbereidend lesmateriaal voor in de klas. Dit pakket bestaat uit een lesbrief, liedjes en een leenhandpop van Bennie de Leeuw. Het museum stuurt dit een week van tevoren op.
Trailer:
-
Meer informatie:
Website van museum Boijmans van Beuningen.

Duur
1 uur

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. Aanmelden kan tot de meivakantie, uiterlijk op donderdag 26 april 2018 voor schooljaar 2018-2019. Voor de zomervakantie hoor je op welke data de voorstellingen en museabezoeken plaatsvinden.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.