Cultuurweb aanbod

Receptief : OB2: Schippers & Van Gucht – De vervelende bus

Onderbouw optie 2: Podiumkunsten in een bus bij jouw school of een school dicht in de buurt

Ga mee met de Vervelende Bus, een filmisch en muzikaal spektakel waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen.

Waarom duurt de ene minuut langer dan de andere? Wat zou jij doen als je de tijd even kon rekken? Staat de tijd dan stil? Of net niet… De Vervelende Bus is een ware belevenis voor de toeschouwer. Niet in de laatste plaats omdat de fantasierijke voorstelling zich letterlijk in een bus afspeelt! Een visueel zoekboek waarin alles draait om tijd, maar net zo goed vergeten kan worden. Want vervelen is helemaal niet saai. Er ontstaat juist ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten, die veel creatiever en frisser blijken te zijn dan je ooit had durven dromen! Laat je verrassen door deze locatievoorstelling met animatie, theater, film en beweegbare elementen. Maar pas op: De Vervelende Bus is niet geschikt voor opgewonden standjes zonder geduld!

Bekijk de volledige brochure van Kunstpracht 9 2018-2019 hier.

Locatie:
De bus komt naar school. Wellicht bezoek je dus bij een school dicht in de buurt.
Data:
17 t/m 21 juni 2019 om 9:30, 10:30, 11:30, 13:00 en 13:50
Doelgroep:
Groep 1 t/m 3
Aantal leerlingen:
30 leerlingen per voorstelling
Aantal voorstellingen:
Vijf dagen met vier à vijf voorstellingen
Impresariaat:
Stip theaterproducties
Lesbrief:
Bij de voorstelling is een lesbrief met spelsuggesties voor na het bezoek aan de voorstelling beschikbaar. Je gaat hierin aan de slag met de begrippen ‘tijd’ en ‘verveling’.
Trailer:
Trailer De vervelende bus
Meer informatie:
Website van Stip theaterproducties en website van Schippers & Van Gucht.

Duur
40 minuten

Voorwaarden

Deelname aan Kunstpracht 9 doe je altijd met de hele school. Je kiest zelf welke voorstellingen/musea je per bouw bezoekt. We proberen je in je voorkeurskeuze te plaatsen, maar dat wordt niet gegarandeerd. Aanmelden kan tot de meivakantie, uiterlijk op donderdag 26 april 2018 voor schooljaar 2018-2019. Voor de zomervakantie hoor je op welke data de voorstellingen en museabezoeken plaatsvinden.

Als je je inschrijft voor Kunstpracht 9, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Kosten voor Kunstpracht 9 zijn €5,50 per leerling exclusief vervoer, optioneel busvervoer kost €1 per leerling extra.

Kosten
5.50

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.