Kunstkundig

Individuele leerkrachten : Co-teaching

Individuele verdieping in de kunstdiscipline van jouw keuze

Westland Cultuurweb biedt leerkrachten de mogelijkheid om co-teaching in te zetten om zich individueel te verdiepen in een kunstdiscipline naar keuze. Bij co-teaching werken leerkracht en kunstdocent samen om een goede les neer te zetten, met als doel het verrijken van de competenties van de leerkracht. We bieden co-teaching in drie verschillende vormen aan:

  1. Individuele co-teaching voor makers. Werk je al een tijdje met Kunstkracht of een andere methode, maar wil je nu wel eens zélf je lessen gaan maken? Ben je al deskundig, maar wil je een stapje verder? Makers co-teaching kan je hierbij helpen. Je kunt gezamenlijk met een kunstdocent lessen (her)schrijven en uitvoeren. Dit kan ook enkel voorafgaand aan de les ingezet worden, om samen lessen te bedenken en voor te bereiden. De creativiteit bij zowel leerkracht als leerlingen neemt toe. Uiteraard kan makers co-teaching ook met het hele team of een deel van het team worden ingezet.
  2. Co-teaching voor het hele team, omdat de school expliciet in wil zetten op deskundigheidsbevordering in cultuureducatie. Er zijn diverse invullingen mogelijk: een voorbeeldles door de kunstdocent waarna de leerkracht het overneemt, gezamenlijk voorbereiden en zelf lesgeven etc. Deze vorm van co-teaching resulteert in een inspirerende, breedgedragen start of verdieping van de kunstlessen in school.
  3. Individuele co-teaching voor leerkrachten die moeite hebben met cultuureducatie. Bijvoorbeeld omdat de dynamiek van de klas lastig is, of omdat de leerkracht het gevoel heeft onvoldoende deskundig te zijn in een bepaalde kunstdiscipline. Co-teaching kan hierbij helpen. De kunstdocent geeft tips en voorbeelden die de leerkracht verder helpen.

Neem contact op met je cultuurcoach om de co-teaching in te plannen of stuur een e-mail naar info@westlandcultuurweb.nl.

Duur
in overleg

Voorwaarden

De algemene voorwaarden voor Kunstkundig-activiteiten vind je hier. Aanmelden voor deze activiteiten betekent dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

De co-teaching wordt in overleg met de school op locatie ingepland.

De eerste uren zijn voor iedere school gratis. Als de uren opraken, bedragen de kosten vervolgens €60 per uur.

Kosten
0.00

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.