Cultuurweb aanbod

Deskundigheidsbevordering : Experttraining erfgoed

Word jij een expert in erfgoed?

In de experttraining erfgoed verkennen we het verschil tussen erfgoed en geschiedenis en maken we kennis met de essentie van erfgoed. Dat betekent dat we met onze eigen identiteit aan de slag gaan. We bekijken erfgoed vanuit diverse typen, schaalniveaus en leertechnieken. De verbinding tussen geschiedenislessen en erfgoed, maar ook de mogelijkheid om erfgoed met kunstdisciplines te verbinden komt aan bod. We leren praten zonder waardeoordeel en discussiëren over gevoelig erfgoed. Belangrijk bij een erfgoedles zijn verwondering, reflectie en waarde. We gaan aan de slag met het ontwerpen van een eigen erfgoedproject en erfgoedopdrachten.

De experttrainingen zijn bedoeld om als teamlid een expertise op te bouwen in een discipline. Je kunt er ook voor kiezen om met je hele team je te willen verdiepen in deze kunstdiscipline. De experttrainingen worden in principe niet meer bovenschools ingepland. Geef het aan ons door als je hier behoefte aan hebt middels de knop onderaan deze pagina. Wil je de training met je hele team volgen? Neem contact op met je cultuurcoach. Niet zeker wie je cultuurcoach is? Stuur een e-mail naar Ilona via irozenboom@westlandcultuurweb.nl.

Duur
2 bijeenkomsten van 2,5 uur

Voorwaarden

De algemene voorwaarden voor nascholingsactiviteiten vind je hier. Aanmelden voor deze activiteiten betekent dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Kosten
420.00

Geef je interesse door!
Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.