Kunstschilder met encaustic en olieverf, healing art, schrijverijen

Thérèse Jeunhomme

Het woord encaustic vindt zijn oorsprong in het Griekse woord ‘enkaustikos’ wat ‘inbranden’ betekent. Het element warmte is de grondslag voor een schilderij om als encaustic te worden aangemerkt. 600 jaar voor Christus werd er tot aan de Middeleeuwen geschilderd met bijenwasverf. De beroemde Egyptische Fayum-portretten uit de eerste tot derde eeuw na Christus zijn met bijenwasverf op sarcofagen geschilderd. Deze techniek, waarbij bijenwas wordt vermengd met pigment of olieverf en wordt verhit voor gebruik, werd ook toegepast door hedendaagse kunstenaars als Jasper Johns, Tony Scherman, Mark Perlman en Fernando Leal Audirac.
Ik werk met encaustic papier, aquarelpapier, schilderskarton en houten paneel. Mijn schilderijen ontstaan uit het niets: ik laat me leiden door de (werking van de) vloeibare was. Mijn wasschilderijen hebben geen titel. Het is aan de kijker om te bepalen wat hij/zij ziet in een schilderij.
Daarnaast maak ik figuratieve schilderijen met olieverf. Ik ervaar het als een feest als ik met kwast op doek aan het werk ben. Mijn schilderijen verbeelden bijzondere gebeurtenissen in mijn leven, veelal vanuit een esoterische beleving.

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Wittebrug 49
2685 EV Poeldijk

Mobiel: 06 34 10 50 52
https://kijkenmetjehart.wordpress.com/

VOLG ONS OP:

Actief in de volgende disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.