Hét fanfare orkest van het Westland!

Pius X

Het fanfareorkest van Pius X is een belangrijk muzikaal onderdeel van de Poeldijkse gemeenschap. De ruim 30 muzikanten, onder leiding van Geert Schrijvers, werken elke week naar muzikale hoogtepunten. Met altijd tijd voor gezelligheid! Het orkest doet regelmatig mee aan festivals en is ontzettend actief binnen de gemeenschap. Door het jaar worden er gevarieerde concerten gegeven. Daarnaast worden er ook buiten Poeldijk concerten verzorgd.
Het fanfareorkest repeteert op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

De slagwerkgroep bestaat uit een groep mensen met een goed gevoel voor ritme. De opleiding van de slagwerkgroep wordt verzorgd door Michel Ponsioen. Bij deze opleiding krijgen de leerlingen les op verschillende slagwerkinstrumenten. De slagwerkgroep neemt ook deel aan concours.
De slagwerkgroep repeteert op woensdagavond om 20:00 uur.

Na een (soms korte/soms wat langere) opleiding komen onze leerlingen terecht in ons leerlingenorkest. Dit orkest repeteert dinsdagavond om 19.00 uur. Regelmatig worden (kleine) optredens verzorgd of doet het orkest mee aan een van de concerten van het 'grote' orkest. Het leerlingenorkest staat onder leiding van Steven van den Oever. Verder wordt het orkest begeleidt door een aantal vrijwilligers uit het 'grote' orkest. Binnen de vereniging hebben onze leerlingen een zeer belangrijke rol.

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Julianastraat 49
2685 BB Poeldijk

Tel: -
http://www.piusxpoeldijk.nl

VOLG ONS OP:

Actief in de volgende disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.