Bevorderen kennis geschiedenis van Wateringen en Kwintsheul

Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul

De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul is in 1973 opgericht om te zoeken naar de geschiedenis van de twee dorpen. Wat wij vinden, bewaren we goed. Maar we doen er meer mee: we vertellen er over. Dat kan op verschillende manieren.

Wij geven eigen publicaties uit. Voor onze leden en donateurs is er het Kwartaalbericht, met nieuws uit de vereniging en artikelen. Ook in het Jaarverslag verschijnt elk jaar een historisch artikel.

De OWK-reeks omvat kleine boekjes over afgeronde onderwerpen, zoals de kerken, het Hof en het Raadhuis.

Natuurlijk doen wij niet al het onderzoek zelf. Wij proberen ook anderen te stimuleren. Daarom geven wij archiefstukken uit in boekvorm. Hierdoor wordt de informatie beter toegankelijk. In de serie Wateringse Quohieren verschijnen documenten die opgenomen zijn in het Gemeentearchief, het Nationaal Archief of in een van die vele andere openbare en particuliere archieven.

Onze fotoboeken leggen de geschiedenis vast in beelden. Deze zeggen vaak meer dan duizend woorden en brengen het dorp van vroeger weer tot leven.

Regelmatig organiseren wij een expositie over bijvoorbeeld boerderijen of de tweede wereldoorlog. Leden van de werkgroep houden lezingen, vertellen op scholen over vroeger en presenteren de werkgroep op culturele manifestaties.

Contact

Bezoekadres (hoofd)locatie
Hoflaan 1
2291 CP Wateringen

Tel: 0174296909
info@oud-wateringen.nl
http://www.oud-wateringen.nl

VOLG ONS OP:

Actief in de volgende disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.