Spotlight Online 2020

Digitale Talentenjacht voor Creatieve Jongeren in Westland

WINNAAR BEKEND


De winnaar van de Westlandse talentenjacht Spotlight, een samenwerking tussen WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb, is vanmiddag bekend gemaakt! Luna Ebben, leerling van ISW Irenestraat, heeft zowel de publieks- als juryprijs binnengehaald en is daarmee de grote winnaar van de online editie van Spotlight.

De inzending van Luna was een moderne dans op het nummer Chandelier van Sia. De vakjury, bestaande uit voorzitter van Bestuur van Codarts Wilma Franchimon, actrice Esmée van Kampen en kleinkunstduo Spruijt & Opperman, was erg onder de indruk. “Ze danst overtuigend met haar hele lijf en heeft goed nagedacht over het concept van de video. Van alle ingestuurde dansvideo's weet zij ons het meeste te raken. Wat ons betreft is zij de winnares van Spotlight.” 


Top 3
De jury nam alle veertien inzendingen onder de loep en stelde een top 3 samen. Op de tweede plaats eindigde drummer Merel, van Lentiz Dalton Mavo & Het Groene Lyceum. “Merel imponeert met haar muzikaliteit. Ze speelt met de camera, ze komt heel relaxed over en haar drumkwaliteiten zijn waanzinnig. Ze onderscheidt zich van de rest en verdient daarmee wat ons betreft de tweede plek.” De derde plaats is toegekend aan Joram M: “Joram lijkt zo uit een boyband geplukt. Hij zingt goed, speelt lekker gitaar en heeft nagedacht over de clip rondom zijn lied. In de refreinen zouden we graag nóg meer stem horen, maar we zijn overtuigd van zijn kunnen en gunnen hem het brons.”

Publieksstemmen
Omdat Spotlight online werd voortgezet, is er een publiekselement toegevoegd aan de talentenjacht: een week lang kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. Na het tellen van alle stemmen kwam Luna ook als publiekswinnaar uit de bus. Dubbele winst!

De bekendmaking van de winnaar gebeurde in een uitzending op de Facebookpagina van De Naald. Hierin werd door presentator Pepijn Gunneweg teruggeblikt op deze editie, sprak hij met de jury en werd Luna live verrast met haar winst. Deze bekendmaking wordt zaterdagavond op de WOS herhaald.

Prijs

Luna krijgt de kans aangeboden om op te treden op het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland op 3 januari 2021 in De Naald. Om zich klaar te stomen voor dit podiummoment krijgt zij een masterclass aangeboden door stichting Filiorum Future en ze wint een voorstelling naar keuze om te bezoeken in WestlandTheater De Naald. Ook werd de bokaal, gesponsord door Glascom Tuinbouw, overhandigd.

Tot slot zijn enkele andere talenten letterlijk in de spotlight terecht gekomen van de organisatie van het Westland Nieuwjaarsconcert. Zij worden uitgenodigd om auditie te doen voor het concert. Hiermee is het doel van Spotlight, het ontdekken van jong Westlands talent, ruim behaald.


Wil je nog nagenieten van al het jonge Westlandse talent? Je kunt hier alle filmpjes nog eens bekijken.

Spotlight is een samenwerking tussen WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Loswal de Bonnen, Filiorum Future en Glascom Tuinbouw.