Kunstlokaal

Meer muziek in de klas? Laat de lokale muziekvereniging een gastles verzorgen. Kunst en techniek combineren? Ga op excursie naar het theater voor een kijkje achter de schermen. Benieuwd naar de historie van jouw school? Ga met hulp van een historische vereniging op onderzoek uit! Het nieuwe project Kunstlokaal maakt dit soort samenwerkingen mogelijk.   

Kunstlokaal is een nieuw project van Cultuurweb voor het primair onderwijs. Het is dé plek waar de scholen en culturele aanbieders samen komen, zodat leerlingen deelnemer worden in hun eigen lokale culturele omgeving. In Kunstlokaal krijgen leerlingen de kans om hun eigen omgeving te onderzoeken op betrokken en nieuwsgierige wijze. Kortom: in Kunstlokaal komt de culturele omgeving de school in, of ga je met je klas naar de culturele omgeving toe. 

Vanaf nu kun je als school een ontwikkelvraag voor een samenwerkingsproject met een culturele aanbieder stellen. Cultuurweb benadert een geschikte culturele partner en begeleidt het proces om gezamenlijk tot een mooi, cultureel project te komen. Als klap op de vuurpijl financiert Cultuurweb, mits aan enkele voorwaarden wordt voldaan, het eerste samenwerkingsproject vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit. Gratis dus!

Ben je werkzaam op een school en wil jij een samenwerking met een aanbieder in je culturele omgeving aangaan? Of ben jij een cultureel aanbieder geworteld in Westland en wil je graag de scholen in? Neem contact op met Iris Scheffers om de mogelijkheden te onderzoeken. 

Deelname aan Kunstlokaal betekent dat je akkoord gaat met de Algemene voorwaarden Kunstlokaal 2019-2020.pdf.
Aanbieders lezen meer informatie over het worden van Kunstlokaal-partner in deze factsheet