Basisreeks - Muziek - PO groep 8

Kunstkracht 10

Muziek van mij

Les 1:
De leerlingen gaan in deze reeks aan de slag met het lied ‘Witte vlag’ van ZangExpress. In deze les wordt begonnen met een woordweb rondom talent en democratie. Daarna gaan de leerlingen op een interactieve wijze aan de slag met het leren van het lied.

Les 2:
De leerlingen werken verder aan het instuderen van het lied. Vandaag komt de rap aan bod, en uiteindelijk zingen ze het lied helemaal zelf over een instrumentale versie. Tot slot wordt er gereflecteerd op de betekenis van het lied.

Les 3:
In deze derde les wordt de rap uitgediept. De leerlingen halen weer op hoe rappen ook alweer gaat aan de hand van ‘Rappen doe je zo’. Vervolgens gaan ze hun eigen raptekst over democratie of talent schrijven, welke aan het einde van de les klassikaal wordt ingestudeerd.

Les 4:
Vandaag gaan de leerlingen aan de slag met het organiseren van het concert. Wanneer is het? Moeten we flyers maken, mensen uitnodigen? Waar gaan we optreden? Hoe gaan we de zaal inrichten? Wie gaat het presenteren? Enzovoorts. De leerlingen gaan in groepjes aan de slag met de voorbereidingen.

Les 5:
Het is showtime! Nog snel wat puntjes op de I zetten, voorbereiden en tot rust komen. Goed concentreren, en… daar gaan we!

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Muziek van mij
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om muziek af te spelen en klassikaal websites te bekijken.

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid