Basisreeks - Muziek - PO groep 7

Kunstkracht 10

My Style

Les 1:
In deze les maken de leerlingen kennis met de eerste muziekstijlen, namelijk jazz en blues. In deze muziekstijlen is het vooral belangrijk dat je goed kunt samenwerken en dat je kunt improviseren. Deze twee vaardigheden staan dan ook centraal in deze les. De les wordt afgesloten met een koppeling naar een andere discipline: wat is improviseren in theater?

Les 2:
De leerlingen maken kennis met de muziekstijl Pop en de substijlen. Dat wordt gedaan aan de hand van het liedje ‘Hit the Road Jack’ en een popmuziek quiz. Aan bod komen onder andere jazz/blues, rock ’n roll, punk, disco en house.

Les 3:
In deze les gaan de leerlingen aan de slag met de muziekstijlen hiphop en rap. Ze ontdekken hoe de muziekstijl ontstaan is. Ze gaan zelf actief aan de slag met rap. Eerst doen ze dit aan de hand van ‘Rappen doe je zo’ uit de basislessen van jaar 6. Vervolgens gaan ze een eigen beat en rap ontwerpen, die ze aan het einde van de les voor elkaar opvoeren.

Les 4:
In deze les gaan de leerlingen aan de slag met klassieke muziek. Dat doen ze aan de hand van het klassieke stuk ‘The Typewriter’, gecomponeerd door Leroy Anderson. Ze gaan aan de slag met een meespeelpartituur en voeren het nummer ook met enkel stemmen uit.

Les 5:
In deze laatste les vertalen de leerlingen alle eerder behandelde muziekstijlen in één nieuwe stijl: my style! Ze componeren in groepjes hun eigen versie van ‘Hit the Road Jack’ en voeren dit voor elkaar op.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema My Style
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

Een CD-speler
Computers
Eigen instrumenten van de leerlingen
De mogelijkheid om een filmpje klassikaal af te spelen (digiboard).

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid