Basisreeks - Muziek - PO groep 6

Kunstkracht 10

Muziek & z’n plekkie

Les 1:
De leerlingen staan aan het begin van een grote reis langs verschillende muziekpodia. Ze ontdekken in deze les de wereld van het symfonieorkest. De leerlingen maken kennis met de orkestzaal, het symfonieorkest en de bijbehorende instrumentgroepen. Ze kunnen de instrumenten benoemen en spelen mee met een grafische partituur. Leerlingen maken een eigen compositie (symfonie) met behulp van een online componeerprogramma.

Les 2:
De leerlingen maken in deze les kennis met het poppodium en de popband. Ze voeren zelf een popliedje uit.

Les 3:
De leerlingen maken kennis met filmmuziek. Ze ontdekken de wereld van filmmuziek door te luisteren, te vergelijken en te maken. Ze kunnen de relatie tussen filmfragmenten en muziek verwoorden. Ook zingen zij een lied uit een film.

Les 4:
De leerlingen ontdekken de wereld van rap en straatcultuur. Ze maken kennis met de muziek van de straat en de rap, voeren een rap uit en doen een dans op deze rap.

Les 5:
De muzikale reis is in deze les aangekomen bij zijn laatste onderdeel. Hierin komen alle muzikale elementen uit de voorgaande lessen samen. De leerlingen leren de spreekcanon ‘Sms mij z.s.m.’ en voeren deze uit in canon. Ze maken ook een ringtone-medley, bestaande uit het voorgaande lesmateriaal. 

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Muziek & z’n plekkie
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

Een digiboard met toegang tot internet
Een videocamera
Eén mobiele telefoon per groepje leerlingen

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid