Basisreeks - Muziek - PO groep 5

Kunstkracht 10

Oost Westland thuis best

Les 1:
In deze les maken de leerlingen kennis met HaFa, ook wel bekend als Harmonie en Fanfare. Eerst wordt met behulp van een website kennis gemaakt met de fanfare instrumenten. Daarna leren de leerlingen het lied ‘I’m a Believer’. Vervolgens leren de leerlingen ook nog marcheren zoals in een marching band en daarbij te zingen.

Les 2:
Deze les staat in het teken van koren. Eerst maken de leerlingen kennis met diverse soorten koren. Er wordt ingegaan op de verschillende kenmerken met een werkblad. Daarna gaan de leerlingen zelf zingen als een koor. Ze leren in canon zingen.

Les 3:
In deze les gaan de leerlingen op onderzoek uit naar de legende van de Kromme Jongens. In groepjes werken ze onderzoeksvragen uit. Ze ontdekken het wie, wat, waar en wanneer over de Kromme Jongens. Ook leren ze wat een lipdub is. uiteindelijk presenteren ze hun antwoorden aan elkaar.

Les 4:
Deze les staat in het teken van muziekinstrumenten. Enkele leerlingen presenteren hun eigen instrument. Daarnaast worden er filmpjes bekeken van enkele andere instrumenten. Tot slot wordt er gewerkt aan het lied ‘Toemba Toemba’, maar nu met de muziekinstrumenten erbij. De les wordt afgesloten met een presentatie.

Les 5:
Alle leerlingen die zelf een instrument bespelen nemen het mee. We leren in deze les de toonladder (van c) en zingen daarmee het Do Re Mi-lied. De klas wordt in acht groepen verdeeld, die elk één van de tonen zingen. Kan het dan ook in een andere volgorde? Tegelijk spelen de instrumenten op het juiste moment de noten van de toonladder van C.

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Oost Westland thuis best
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om filmpjes, muziek en internet af te spelen.
Voor les 4 en 5 zijn enkele muziekinstrumenten van de leerlingen nodig. Laat deze meenemen.
Computers
Knutselmateriaal om posters te maken

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid