Basisreeks - Muziek - PO groep 4

Kunstkracht 10

Roodkapje

Les 1:
De les wordt gestart met het verhaal van Roodkapje. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het lied ‘Dierenbos’. Ze bedenken zelf hoe ze dierengeluiden kunnen laten horen. Tot slot wordt er afgesloten met een reflectie.

Les 2:
We gaan verder met het verhaal van Roodkapje. Vandaag staat de botsing tussen Roodkapje, de wolf en de jager centraal. Aan de hand van een grafische partituur worden er geluiden bij het verhaal gemaakt. Ook wordt het lied ‘Dierenbos’ uit de eerste les herhaald.

Les 3:
De leerlingen gaan vandaag aan de slag met ‘de jacht’ uit Roodkapje. Hierin gaan ze zelf bedenken hoe het verhaal eruit kan zien. Aan de hand van een muziekstuk en een werkblad leren de leerlingen in te delen welk deel van het verhaal bij welk stukje muziek hoort.

Les 4:
Als Roodkapje erachter komt dat de jagers haar geliefde wolf te pakken hebben gekregen, krijgt ze een pittige discussie met meneer de opperjager. De leerlingen bedenken zelf het einde van het verhaal. Ze gaan aan de slag met het conflict in het lied ‘Welles nietes’.

Les 5:
Elk sprookje eindigt met een bal! Daarom gaan we dansen. We gaan naar het speellokaal, of we schuiven alle tafels en stoelen opzij. Dansen maar!

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Roodkapje
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om filmpjes en muziek af te spelen.
Attributen in de klas om muziek mee te maken (tafels, stoelen, handen, schoolinstrumentarium, pennen, potloden etcetera).
Scharen
Voor de vijfde les: Een ruim lokaal/speellokaal

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid