Basisreeks - Muziek - PO groep 2

Kunstkracht 10

Van ik tot allemaal

Les 1:
In deze lessenreeks gaat het om muziek in verschillende groepen. De eerste les gaat over ‘Ik en Jij’. In deze les gaan de leerlingen aan de hand van het lied Ik en Jij aan de slag met zang en bewegingen. Vervolgens wordt The Nutcracker Suite van Tchaikovsky erbij gepakt en leren de leerlingen katten en vogels herkennen, die ze daarna ook gaan uitbeelden.

Les 2:
In deze les gaat het over Ik en Wij. Het kat en vogelspel wordt uitgebreid. Vervolgens wordt het lied ‘Tsjoe Tsjoe Wa’ geleerd, met de bijbehorende bewegingen. Daarna gaan de leerlingen in een grote kring zelf opdrachten verzinnen, die de hele klas vervolgens uitvoert. Tot slot zingen we het Ik en Jij lied nog een keer. 

Les 3:
In deze les leren we een lied met een hele rare tekst en spelen we mee met ritmestokjes. Niet iedereen speelt hetzelfde. Er komen namelijk ook nog handtrommen bij. Wij spelen trom, jullie spelen iets anders. Wij zingen, jullie zijn stil. De les wordt afgesloten met het kat en vogelspel uit de vorige les.

Les 4:
In deze les dansen en zingen we ‘Ik zou gelukkig wezen’. In deze dans leren de kinderen over op tijd beginnen, rolverdeling, stilstaan versus lopen, patronen horen en op tijd terug zijn. Samenwerken staat hierbij centraal.

Les 5:
In deze les leren we een iets moeilijker liedje waarin we elkaar allemaal nadoen. Hierbij wordt meer bewogen, waarbij de leerlingen samenwerken en instructies volgen. We gaan stapelen met bewegingen, maar onthouden ze van achter naar voren!

Log in om lesmateriaal te downloaden.

Over deze lessenreeks
Discipline Muziek
Thema Muziek van mij
Doelgroep PO
Niveau Basisreeks
Aantal lessen 5

Benodigdheden

De mogelijkheid om filmpjes en muziek af te spelen.
Chinese eetstokjes (twee per leerling)
Handtrommen

Overige informatie

Er is ook muziek van het nummer 'Daar komen wij allemaal aan' nodig. Deze mp3's staan nog niet op de website, omdat ze niet geüpload kunnen worden. Heb je de mp3's nodig? Stuur een mail naar Westland Cultuurweb om ze te krijgen, via irozenboom@westlandcultuurweb.nl. 

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid