Westland Cultuurweb - Les

Cultuureducatie marktplaats

Les : Theaterlessen

Oriëntatiecursussen

Oriëntatie cursus kleuters – Leeftijd 4 tot 6 jaar .
Kleuters spelen vrij van nature en hebben een rijke fantasie! In de lessen spelen we hierop in door thema’s te gebruiken die kleuters aanspreken. We maken gebruik van verschillende ondersteunende muziek, liedjes, verhalen en gebruiksvoorwerpen. Naast de basiselementen van spel, oefenen de kleuters ook om samen te werken en zich spontaan te durven uiten. In deze lessen wordt op een speelse wijze een kleine basis gelegd voor toneel. Het gaat hier om kennismaken met toneel.

Oriëntatiecursus – Leeftijd 6 t/m 9 jaar
Tijdens deze oriëntatie cursus gaan leerlingen bezig met personages, verhalen maken en wordt er geïmproviseerd. De overgang van spelen naar toneelspelen. Spelen en fantaseren. In de lessen staan samenwerking, veiligheid , creativiteit en plezier voorop.

Oriëntatiecursus – Leeftijd 9 t/m 12 jaar
Je leert wat theater is en wat je er allemaal mee kan doen. Je leert je mimiek, fysiek en stem kennen en er op verschillende manieren mee omgaan. Je gaat met elkaar improviseren. Aan het einde van de lessen ronden we af met korte scènes/presentaties met wat we die dag geleerd hebben. Het cursusjaar sluit af met een open les of korte voorstelling voor publiek.


Voorstellingsgroepen – Leeftijd 6 t/m 9 jaar
Doen alsof je iemand bent, een gemene professor een lieve maar avontuurlijke prinses. Langzamerhand wordt spelen toneelspelen. Ineens speel je een rol en ben je iemand anders. Je leert werken met emoties, improviseren, houding en stem gebruik,zang, spelen met tekst. En dan samenwerken aan een mooie eind presentatie/ voorstelling.

Voorstellingsgroepen Leeftijd 9 t/ 12 jaar
Keuze uit spel of musical
Werken aan spelkwaliteiten waarbij persoonlijk ontwikkeling voorop staat. Tijdens deze lessen werken de leerlingen gezamenlijk naar een eindvoorstelling.

Voorstellingsgroepen 12 t/m 15 jaar
Keuze uit spel of musical
Je werkt aan spelkwaliteiten, zowel in improvisaties als in teksttoneel. Je persoonlijke ontwikkeling staat hierbij voor op. Je gaat met monologen, dialogen en tekstbehandeling aan de slag. Je gaat met elkaar aan het werk om samen scènes te maken met je eigen creativiteit er in verwerkt. Het jaar sluit af met een voorstelling.

Voorstellingsgroepen 15+
Keuze uit spel of musical
Spelen en werken aan spelkwaliteit, improvisaties als in teksttoneel. Het hele seizoen wordt er gewerkt aan een speciale productie onder begeleiding van docent en regisseur. Daarnaast zullen er indien nodig voor de productie aanvullende beweging en zanglessen plaatsvinden.

Kosten
€0.00

Log in om lesmateriaal te downloaden
Contact

Annuska Zwaneveld
Tel: 0681289274
annuska@koperenkees.nl

Locatie
Theaterschool Koperen Kees 's-Gravenzandseweg 109a
2671 JL Naaldwijk

Aanbieder

Theaterschool Koperen Kees

Bezoekadres (hoofd)locatie
'S Gravenzandseweg 109A
2671 JL Naaldwijk

Mobiel: 0681289274
info@koperenkees.nl
http://koperenkees.nl

VOLG ONS OP:

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid