Toen was geluk heel gewoon

Theater, liedjes, kunstwerken: het zit allemaal in het project ‘Toen was geluk heel gewoon’ van Kunstkracht 55+ dat in september 2020 voor het eerst naar Westlandse woonzorglocaties is gebracht. Dit bleek een groot succes!

Binnen het overkoepelende thema van ‘Toen was geluk heel gewoon’, zijn er vier verschillende kunstactiviteiten ontworpen door vier kunstvakdocenten. Elke kunstactiviteit heeft weer een eigen subthema. Tijdens de eerste activiteit staat schilderkunst centraal binnen het thema ‘Gezelligheid & Koffie’. Tijdens de tweede activiteit staat het thema ‘Feest’ centraal en worden er kunsttaarten gemaakt. Activiteit drie staat in het teken van ‘De Liefde’ met het schrijven van een liefdesgedicht. Tijdens de laatste activiteit worden er boeketten getekend binnen het thema ‘Bloemen’.

Voor alle activiteiten zijn instructiefilmpjes gemaakt door een professionele filmmaker, zodat welzijnsmedewerkers precies kunnen zien hoe ze de activiteit stap voor stap moeten uitvoeren met de bewoners. De filmpjes zijn niet alleen praktisch, maar ook heel leuk. Elk filmpje wordt namelijk geïntroduceerd door Ome Cor. Ome Cor is een personage van het theaterproject “Ome Cors kroeg” dat door Theaterschool Koperen Kees speciaal voor Kunstkracht 55+ is ontwikkeld en al op diverse locaties heeft gedraaid. In de filmpjes zingt hij geheel in eigen stijl - gevoelig maar ook met fikse knipoog - liedjes die op de thema’s aansluiten. Ook introduceert hij in elk filmpje de kunstdocent van de week. Vervolgens komt deze kunstdocent aan het woord om te laten zien en vertellen wat de deelnemers gaan maken. Naast de instructiefilmpjes krijgen de deelnemende locaties ook per activiteit een toolbox met alle benodigde materialen. Medewerkers Welzijn worden dus geheel gefaciliteerd voor deze activiteiten. 

Heb je interesse in dit project? Neem voor meer informatie contact op met Ines van der Drift via ivanderdrift@westlandcultuurweb.nl. Graag stellen wij het project ook beschikbaar voor thuiswonende ouderen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem ook dan gerust contact op.