Cursus

Cursus Escher tekenen avond

CURSUS ESCHER TEKENEN beginners en gevorderden (6 lessen)

*De cursus donderdagmiddag is vol. Er wordt een avondcursus georganiseerd. Voor deze cursus is het ook mogelijk wanneer je al een Escher cursus hebt gevolgd om nieuwe technieken te leren.

Inhoud: Tekenen volgens M.C. Escher voor beginners en gevorderden. De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Het meest bekend is hij echter door zijn optische illusies, waarbij bijvoorbeeld een trap oneindig lijkt te stijgen of vissen overgaan in vogels om te eindigen als kikkers.
De tekenlessen ‘Escher” zijn compleet verzorgt. Je krijgt duidelijke instructies voor het maken van een eigen werkstuk. De combinatie van het tekenen en gebruik van kleur maakt dit tot een evenwichtige combinatie tussen hersenactiviteit en gevoel. De lessen zijn geschikt voor jong en oud met een interesse in Escher of als je lekker creatief bezig wilt zijn. Tekenervaring is niet nodig.
Uitleg: Bij het maken van een werkstuk geïnspireerd door Escher leer je je eigen sjabloon te maken en verder te ontwerpen. Vervolgens verbindt je de sjabloon spelenderwijs met elkaar tot een tekening. Hierbij leer je de regelmatige vlakverdeling te gebruiken die Escher dikwijls toepaste. Zo ontstaat er stap voor stap een Escher tekening die je verder uit kunt werken met kleurtechniek. Het materiaal dat wordt gebruikt is papier, fineliner, markers, (kleur)potlood en ecoline of aquarelverf.
Informatie:
Datum: 4 februari dinsdagavond
Tijd: 19:15-21:15 uur
Locatie: Naaldwijkseweg 101 2691 RD s Gravenzande
Kosten: 90 euro inclusief materiaal, thee/koffie
Aanmelden: info@monartiste.nl en/of tel: 0641426208

Praktische informatie

Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen
Naaldwijkseweg 101
2691 RD 's-Gravenzande

Datum:
di 4 feb 2020 t/m di 14 apr 2020

Tijd:
19:15 - 21:15 uur

Prijs:
€ 90,-

Organisatie/organisator:
Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen

Meer informatie:
info@monartiste.nl

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.