Cursus

Italiaanse kunst: Renaissance

ITALIAANSE KUNST: RENAISSANCE

n de 15de en 16de eeuw werd de meest indrukwekkende West-Europese schilderkunst gecreëerd door Italiaanse kunstenaars. Hoogtepunten hiervan zijn Da Vinci's ‘Mona Lisa’, Rafaëls ‘School van Athene’, Titiaans mythologische scènes en Michelangelo's Sixtijnse Kapel-plafond.

Toch zijn de genoemde grootmeesters uit de volle glorietijd van de Italiaanse Renaissance-kunst maar een greep uit de vele schilders die de zo rijke periode twee eeuwen lang tot bloei hebben gebracht. Om dat rijke overzicht van de Italiaanse Renaissancistische schilderkunst te vormen, zijn ook vroege meesters van groot belang als Fra Angelico, Masaccio en Della Francesca, evenals Botticelli, Mantegna en Ghirlandaio.

In deze korte cursus wordt een rijk overzicht geboden van de belangrijkste werken van veel 15de en 16de eeuwse meesters. Daarbij kijken we naar de ontwikkeling van beeldelementen die zo bepalend zijn geweest voor de kwaliteit van onze Westerse kunst en die sterk tot ontwikkeling werden gebracht in het werk van juist deze zuidelijke schilders. Veel beeldmateriaal zal de revue passeren waarbij kunsthistoricus Hoo Man, kenner bij uitstek van deze periode, toelichting zal geven. Ook een echte aanrader voor wie graag naar Italië reist !

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

VU Westland
Koningin Julianaweg 158
2691 GH 's-Gravenzande

Datum:
do 15 nov 2018 t/m do 29 nov 2018

Tijd:
13:30 - 15:30 uur

Prijs:
65,00

Organisatie/organisator:
VU Westland

Meer informatie:
http://www.vuwestland.nl

Disciplines

Literatuur & Filosofie

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.