Cursus

spirituele tekencursus

MAAND VAN DE SPIRITUALITEIT 12 januari t/m 11 februari 2018

donderdag 18, 25 januari en 1 februari 2018, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Naaldwijk
Kosten: € 30,- voor 3 lessen
Aanmelden: https://www.bibliotheekwestland.nl/actueel/agenda/maand-van-de-spiritualiteit--spirituele-tekencursus.html

Het thema van de maand van de spiritualiteit is Opnieuw Beginnen.
Als jij opnieuw zou willen beginnen? Met wat zou dit dan zijn? Waar zou jij verandering in willen hebben?
Om aan deze 3-delige cursus mee te doen hoef je natuurlijk niet ‘opnieuw te beginnen’. Het gaat over verbinding met jezelf oftewel zelfontwikkeling. Dit in combinatie met kunstzinnige creativiteit.
De cursus is onderverdeeld in 3 thema’s:

1e) EI VAN ASSAGIOLI.
In deze les gaan we terug naar je eigen kern en spreek je jouw hogere kwaliteiten aan; het IK of ZELF. Dit doen we met behulp van het werkmodel “het ei van Assagioli”, ontwikkeld door Roberto Assagioli. Het is een positieve visie die je helpt bij het ontdekken en ontwikkelen van je kwaliteiten en groeikrachten. Je leert jezelf accepteren en contact te maken met je innerlijke bron.
In deze cursus leg ik uit hoe dit eruitziet door middel van beeldmateriaal met als doel inzicht te krijgen in de psyche van de mens op spiritueel niveau. Dit met behulp van het maken van creatieve tekening.

2e) KERNKWADRANT
Tijdens de 2e les zal ik de algemene kennis over het kernkwadrant uitleggen aan de hand van beeldmateriaal. Als mens bezit je een kwaliteit, een uitdaging, een valkuil en een allergie. Dit zijn posities die je in je dagelijks leven inneemt. In deze les ga je je eigen kernkwadrant samenstellen en deze op creatieve manier in beeld brengen. Dit brengt inzicht zodat jij je eigen gedrag beter gaat begrijpen en zelf invloed kan hebben om er op een positieve manier mee om te gaan.

3e) KARAKTERSTRUCTUREN
De verschillende functies van een masker. We gaan een aantal leuke oefeningen doen waarin je jouw eigen masker gaat maken met creatief materiaal. Zodat je kunt zien wat dit masker voor jou betekend. De opvoeding, volwassen worden en zelfstandig in het leven staan vormt merendeels je karakter. Hierdoor zijn er 6 karakterstructuren ontstaan. Tijdens deze 3e les onderzoeken we de delen uit ons karakter zodat we gaan herkennen wat onze patronen en overtuigingen zijn.

INHOUD VAN DE HELE CURSUS:
• 3 lessen van 2.5 uur
• Energetische tekentechniek
• Lichaamswerk; ademhalingsoefening, ontspanningsoefening, klopmassage en korte meditatietechniek
• Kunstzinnig creativiteit
• Materiaal: Lyra kleurpotlood, kwaliteitspapier, markers, fineliner, bijenwaskrijt en verf
• Groepswerk

INFO DOCENTE:
Mona van Almenkerk is tekendocente en heeft een praktijk waar diverse teken- en schilderlessen worden gegeven. Haar uitgangspunt is: TEKENEN VERBINDT! Tekenen zorgt voor balans en geeft een goed gevoel. In 2016 is zij afgestudeerd als coach beeldend aan de Tekenschool voor Kunst en Communicatie in Zutphen. Heden volgt zij een vervolgopleiding aan de Vrije Academie ’t Pad in Kesteren en is lid van Vereniging Tekentaal.

INFO
Tel: 06 41426208
W: www.monartiste.nl
E: info@monartiste.nl

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Bibliotheek Grote Zaal

Naaldwijk

Datum:
do 18 jan 2018 t/m do 1 feb 2018

Tijd:
19:30 - 22:00 uur

Prijs:
€30,00

Organisatie/organisator:
Monartiste Creatief tekenen en schilderen

Meer informatie:

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.