Cursus

Cursus Creatieve Schrijfdans

Op maandag 27 november start een nieuwe cursus Creatieve Schrijfdans voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Deze cursus bevat 8 lessen en is om de week.
Locatie: Cultureel Centrum de Vang in Wateringen (naast de Mariaschool).
Maandag van 15.00 – 15.45 (inloop vanaf 14.45)

De kinderen gaan schrijfdans- en tekenopdrachten doen, waar we creatief en met plezier mee aan de slag gaan. De kinderen beelden thema's uit op muziek. Ook werken zij met verschillende materialen zoals wasco, scheerschuim, potlood en verf. Zo ontwikkelen kinderen hun fijne motoriek die goed van pas komt bij schrijven en bij tekenen.

Voorbeeld schrijfdansoefening "Vulkaan"
We beginnen met bewegen op muziek. Op speciale schrijfdansmuziek beelden kinderen uit dat ze een vulkaan zijn. We oefenen dat eerst samen. Bij rommelende muziek trappelen we met onze voeten, dan gooien we onze armen in de lucht bij de levendige tonen die aangeven dat de vulkaan uitbarst. Op dezelfde muziek tekenen de kinderen daarna de vulkaan. Doordat de kinderen eerst in hun lijf gevoeld hebben hoe het is om als vulkaan uit te barsten en de lava te laten stromen, gaat het tekenen daarna als vanzelf.

Vindt uw zoon of dochter het leuk om mee te doen? Opgeven kan via janneke@inhetsleutelbos.nl of het contactformulier op www.inhetsleutelbos.nl.

Data (de cursus is om de week):
27 november
11 december
8 en 22 januari
5 en 19 februari
5 en 19 maart

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Sociaal Cultureel Centrum de Vang
Lange Spruit 86
2291 LC Wateringen

Datum:
ma 27 nov 2017 t/m ma 19 mrt 2018

Tijd:
15:00 - 15:45 uur

Prijs:
€40,00

Organisatie/organisator:
In het Sleutelbos

Meer informatie:
http://www.inhetsleutelbos.nl/
janneke@inhetsleutelbos.nl

Disciplines

Beeldende kunst
Dans

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.