Cursus

Oefen het druiven snoeien bij Themapark de Westlandse Druif

Ga bij Themapark De Westlandse Druif in de leer en oefen op de vele druivenbomen die in november worden gesnoeid. Daar waar in veel gevallen een cursus stopt bij de mondelinge uitleg, gaan cursisten bij de druiventuin in Monster ook aan de slag. Op 11 en 18 november staan weer twee cursusochtenden op het programma.
De teelt van druiven wint terrein aan populariteit, zowel in volkstuinen als in achtertuinen. Een mooi gevolg daarvan is een toename in gemotiveerde snoeicursisten bij Themapark De Westlandse Druif. Te kort snoeien is niet goed, maar te lang ook niet. Goed snoeien is een vak dat je leert door te doen. Om goed en enthousiast aan de slag te kunnen is een basiscursus van grote waarde. Voor deze cursus kunnen geïnteresseerden bij Themapark De Westlandse Druif terecht op 11 of 18 november. Beide dagen wordt men van half 10 tot en met 12 uur meegenomen in de wereld van de druif.
Zelf aan de slag
Deelnemers aan de snoeicursus gaan na één ochtend naar huis met praktische tips, handige trucs en het vertrouwen en de vaardigheid te kunnen snoeien. Dit vooral door de goede balans tussen theorie en praktijk en Ton Immerzeel, bevlogen cursusleider en bedrijfsleider op de druiventuin.
Inschrijven kan nog
De kosten voor deelname aan een cursusochtend bij De Westlandse Druif bedragen 20 euro, inclusief koffie en thee. Deelnemers kunnen direct de eigen druiven snoeien of meehelpen bij De Westlandse Druif. Aanmelden voor de druivensnoeicursus kan telefonisch naar de Westlandse Druif via 0174-248787 of per e-mail naar receptie@westlandsedruif.nl.

Praktische informatie

Themapark de Westlandse Druif
Vlotlaan 535
2681 TW Monster

Datum:
za 18 nov 2017

Tijd:
09:30 - 12:00 uur

Prijs:
€20,00

Organisatie/organisator:
Themapark de Westlandse Druif

Meer informatie:
http://www.westlandsedruif.nl
receptie@westlandsedruif.nl

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.