CultuurZonderGrenzen

Afgelopen september heeft wethouder Piet Vreugdenhil in De Naald het startschot gegeven voor het nieuwe kunstprogramma: “CultuurZonderGrenzen”. Het initiatief van VluchtelingenWerk, Bibliotheek Westland, Westland Cultuurweb richt zich op de ontwikkeling en uitvoering van actieve kunstparticipatie voor mensen die zich vanuit diverse hoeken van de wereld in Westland vestigen.

Het programma is zaterdag 30 oktober gestart met de eerste Proeverij. Iedere Nieuwe Westlander kon meedoen op deze gezellige middag en aan allerlei cultuur proeven: van dans tot theater, van muziek tot tekenen en schilderen.

Naar aanleiding van de Proeverij start een programma met workshops en lessen dat een aantal weken duurt. Er kan een koor ontstaan, of een orkest of er kan behoefte blijken aan danslessen. Uitwisseling is hierbij uitgangspunt, zodat Nieuwe Westlanders zich thuis gaan voelen in onze cultuur en daarbij hun eigen cultuur kunnen meenemen. Uiteindelijk worden de resultaten getoond op een podium en na vier jaar sluit het programma af met een klein festival.