Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb oktober 2015 met o.a. gezocht aanbieders Kunstkracht 10, Streekdichter en Blues aan Zee Festival

 
Gezocht: nieuwe aanbieders voor Kunstkracht 10

Voor het geven van lessen en workshops binnen de leerlijnen van Kunstkracht 10, cultuureducatie in het basisonderwijs, is Westland Cultuurweb op zoek naar kunstvakdocenten en verenigingen. Binnen de leerlijnen muziek, theater en dans zijn er veel lessen voor kunstvakdocenten. Kennismaken met een koor, een harmonievereniging of een theatervereniging, het bezoeken van een muziekstudio of –theater en leren acteren voor de camera zijn een paar voorbeelden van onderwerpen waarvoor we nog op zoek zijn naar enthousiaste aanbieders. Bent of kent u iemand die hiermee aan de slag zou willen gaan? Meld u aan of zeg het voort!

Lees hier meer

Informatiebijeenkomsten potentiële aanbieders leerlijnen beeldende kunst en erfgoed

Daarnaast willen we graag in contact komen met professionals die binnen de nieuwe leerlijnen beeldende kunst, erfgoed en literatuur & filosofie lessen of workshops zouden willen aanbieden. Op woensdag 18 november organiseren we twee informatie bijeenkomsten voor geïnteresseerden in de leerlijn beeldende kunst en de leerlijn erfgoed.

Lees hier meer

Filmpje Kunstkracht 10

Wilt u weten hoe Kunstkracht 10 er in de praktijk uitziet? Bekijk dan het nieuwe filmpje ‘Kunstkracht 10: cultuureducatie op de Westlandse basisscholen’. Het filmpje geeft een goed beeld van de uitgangspunten van Kunstkracht 10 en hoe verschillende scholen vorm geven aan cultuureducatie.

Hier bekijkt u het filmpje

Event4Fun in het Teejater

Vrijdagavond 30 oktober in het Teejater mag u niet missen! Koor4Fun verzorgt dan een spetterend optreden met muziek van nu en uit de jaren ‘60-‘70, opgeluisterd door de band A Meezing Stuff. Na het optreden is er een gezellige afterparty tot in de late uurtjes. Koor4Fun is een gemengd koor met rond de 100 leden, gespecialiseerd in licht populaire muziek in het Engels en Nederlands.

Lees hier meer

Streekdichter gezocht

Er zit poëzie in het Westland! ‘Schrijvers tussen de Kassen’ heeft het initiatief genomen voor het installeren van een Westlandse Streekdichter.  Vanaf februari 2016 zal hij of zij culturele evenementen opluisteren en minimaal vijf keer per jaar op poëtische wijze reageren op de actualiteiten. Dichters die geboren, werkzaam of woonachtig zijn in het Westland kunnen tot en met dinsdag 1 december meedoen aan de selectieronde. De Streekdichter wordt gekozen door een onafhankelijke deskundige jury en voor twee jaar benoemd.

Lees hier meer

Blues aan Zee Festival

Het Blues aan Zee festival is inmiddels een begrip in het Westland. Op 14 november zullen negen acts in de tot o.a een Mainstage en een jukejoint omgebouwde Noviteit bluesliefhebbers een gouden tijd bezorgen. Dit keer zijn veel artiesten afkomstig uit de bakermat van de blues, de USA. Zo zijn o.a. Leon Blue, de pianoman uit de Ike & Tina Turner band, en de geweldige blueszanger en bluesharp speler Keith Dunn van de partij. De band Blind B. & the Visionairs brengt de USA bluesman Greg Gumpel mee en met The Texas Cannonballs heeft Blues aan Zee een geweldige hoofdact!

Meer informatie op www.bluesaanzee.nl

Jong muzikaal talent gezocht!

Tot en met 30 oktober kun je je nog inschrijven voor de audities voor een spetterend Nieuwjaarsconcert, dat in januari 2016 zal plaatsvinden in Westlandtheater De Naald. Iedereen die jong is en geweldig kan zingen of musiceren, alleen of met een groep, band of koor, kan op 14 november auditie doen.
De talenten die tijdens de auditie worden uitgekozen krijgen een workshop op het conservatorium aangeboden, ze repeteren een paar keer samen met het Westlands Blazerscollectief en staan op 3 januari voor een volle zaal op het grote podium tijdens een sprankelend en verrassend theatraal programma onder de titel: ‘Knallend Westland’.
Het Westland Nieuwjaarsconcert is een initiatief van Erik-Jan de With, bekend van het Westlands Saxofoonorkest en de Westlandse Saxofoondag. Hij heeft de muzikale leiding en organiseert het Nieuwjaarsconcert in samenwerking met Westland Cultuurweb en Westlandtheater de Naald.

Meer informatie en inschrijven voor de audities via www.westlandnieuwjaarsconcert.nl

 
Live: B Sharp
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 24 okt 2015 21:00-03:00
Wateringen Concert
Orgelconcert Sander van Marion
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 24 okt 2015 19:30-19:30
Wateringen Concert
Oude Kerk Klassiek
WestlandTheater De Naald
zo 25 okt 2015 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Event 4Fun
vr 30 okt 2015 00:00-00:00
Naaldwijk Concert
3 Eenakters
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
vr 30 okt 2015 20:15-22:15
Wateringen Voorstelling
3 Eenakters
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
za 31 okt 2015 20:15-22:15
Wateringen Voorstelling
Najaars meezingconcert
Koor de Waterlanders
zo 1 nov 2015 14:00-16:30
Wateringen Concert
3 Eenakters
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
zo 1 nov 2015 14:30-16:30
Wateringen Voorstelling
Druiven eten in de kas
Westlands Museum
zo 1 nov 2015 13:00-17:00
Honselersdijk Expositie
VRIJGEVOCHTEN Muzikale theatershow
Maghen Hilgersum
di 10 nov 2015 00:00-00:00
Naaldwijk Concert
Blues aan Zee festival
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 14 nov 2015 20:00-02:00
Monster Festival
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact