Kunstmarkt a la Montmartre bij de Hofboerderij in Wateringen

Gepubliceerd op dinsdag 24 augustus 2021

September wordt een mooie kunstmaand in Wateringen! Van zaterdag 4 tot en met en zondag 26 september wordt er in de Hofboerderij in Wateringen een jubileum expositie georganiseerd. Op het terrein rond de Hofboerderij is op 4 en 5 september een kunstmarkt á la Montmartre ingericht, geheel in Franse sferen.

De jubileum expositie is ter ere van het 20-jarig bestaan van de Culturele raad Wateringen als zelfstandige stichting.  De CRW nodigde de kunstenaars van de OAWK uit voor deze expositie en omdat de openatelierroute al een tijd niet door kon gaan is er een alternatief in de vorm van een kunstmarkt a la Montmartre bedacht. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb, partyverhuren.nl en Meesterbakker Roodenrijs. De openingstijden in het Montmartre weekend zijn van 13:00 tot 17:00 uur. De expositie is de andere weekenden van 13:30 tot 16:30 uur te bezoeken.

Het doel van dit evenement is om werken van kunstenaars uit Wateringen en Kwintsheul zoals schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, ruimtelijk werk, glaskunst en digitale kunst op informele wijze onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Hier kunnen de toevallige passant, de kunstliefhebber en de kunstenaar elkaar ontmoeten. De afgelopen periode hebben veel mensen ontdekt dat kunst en creativiteit een belangrijker plaats in ons leven inneemt dan vaak gedacht wordt. Kunst prikkelt de belevingswereld van jong en oud en laat je als mens dingen op een andere, nieuwe manier ervaren. Hierdoor word je geïnspireerd en op het verkeerde been gezet, dan krijg je nieuwe inzichten en kan je weer verder.

Tijdens de kunstmarkt a la Montmartre zijn veel kunstenaars aanwezig die buiten aan het werk zullen zijn. Er zijn docenten en verenigingen die hun programma presenteren. En er zijn prachtige kunstwerken te bekijken en te koop. Er is ruimte voor muziek, poëzie en een lekkere versnapering.

De automaat met PAKJE KUNST staat in het weekend van 4 en 5 september bij de Hofboerderij. Voor 2 munten van € 2 = trek je een verrassend pakje kunst van regionale kunstenaars uit de automaat.

In de Hofboerderij worden gedurende de maand september kunstwerken van de deelnemende kunstenaars geëxposeerd en te koop aangeboden. Het bezoeken van de jubileumexpositie en de kunstmarkt a la Montmartre is geheel gratis.