Verbinding tussen mensen én kunst en cultuur

Gepubliceerd op donderdag 13 februari 2020

Culturele initiatieven waarbij verbinding tussen mensen én kunst en cultuur centraal staan, kunnen een financiële bijdrage aanvragen via de regeling Kleine Culturele Initiatieven. Deze is door de gemeente in het leven geroepen voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi project op poten willen zetten. Per initiatief is een bedrag van maximaal 1500 euro beschikbaar. De aanvraagtermijn voor projecten in het tweede kwartaal van 2020 loopt tot 1 maart a.s. Kunst en cultuur bieden plezier, een fijne en leerzame ervaring en kunnen mensen vanuit diverse hoeken, milieus en leeftijden samenbrengen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente Westland het mogelijk maken om op een laagdrempelige wijze een project of activiteit neer te zetten.


Enkele voorbeelden uit het eerste kwartaal van 2020: het winterconcert op zondagmiddag 19 januari in partycentrum ‘De Veiling’ in Poeldijk. De Westlandse koren popkoor SimplyBest, Zeemanskoor 'Onder zeil' en Koor de Waterlanders brachten samen een leuke muziekmiddag. Er werden zeemansliederen, Nederlandstalige liedjes en popmuziek uit de jaren 70/80 ten gehore gebracht. Donderdag 13 februari organiseert De Vereeniging samen met Vier het Leven een (meezing)concert voor kwetsbare ouderen. Na het concert van Koor de Waterlanders kan iedereen met elkaar napraten onder het genot van een heerlijk broodje. Het pBone project ‘Seventy-six Trombones’ is een samenwerking van Muziekvereniging St. Gregorius, trombonisten Jesse van der Ham en Lennart de Winter en de WSKO basisschool Andreashof in Kwintsheul. Tijdens deze muziekdag op 17 april leren maar liefst 125 basisschool leerlingen de basisprincipes van de pBone (plastic trombone) en verschillende liedjes spelen. Er is een pBone workshop, een instrumentenbeurs, een workshop van muzikant Reinier Sijpkens en een afsluitend concert.


Samenwerken is de sleutel

Voor het project gaat de aanvrager een samenwerking aan om een breder of een ander publiek te kunnen bereiken dan het reguliere publiek. Denk aan een samenwerking met of tussen culturele organisaties/kunstenaars, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, wijkcentra, welzijnsorganisaties, buurtcomités, ondernemers en particulieren. Daarbinnen is er dus van alles mogelijk! Westland Cultuurweb voert de regeling uit en een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen. Meer informatie over de Regeling Kleine Culturele Initiatieven is hier te vinden. Heb je een vraag of wil je een idee bespreken? Neem dan contact met ons op via 0174-237045 of info@westlandcultuurweb.nl.