Vacature projectmedewerker cultuureducatie

Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

Westland Cultuurweb weeft het web binnen cultureel Westland. Als netwerkorganisatie brengen we kennis samen en leggen we verbindingen in het brede veld van cultuureducatie en -participatie. Door te stimuleren, te faciliteren en te adviseren vanuit een kwalitatieve en inspirerende regisseursrol.

Westland Cultuurweb is uitvoerder van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit in de gemeente Westland. Op dit moment bereiken wij met het programma bijna alle 40 Westlandse basisscholen. Daarnaast bieden we het receptieve programma Kunstpracht 9 aan (6000 leerlingen per jaar), waarin tentoonstellingen en voorstellingen worden bezocht. Per januari 2019 start er een programma om cultuureducatie in het voortgezet onderwijs te stimuleren. Centraal in ons werk met de scholen staat de overtuiging dat leerkrachten veel zelf kunnen als je hen op de juiste manier ondersteunt, inspireert en faciliteert.

Westland Cultuurweb zoekt per 1 februari 2019 een enthousiaste projectmedewerker cultuureducatie (24 uur per week)


Functie-inhoud:
De projectmedewerker cultuureducatie gaat in verschillende projecten aan de slag:

 • Voor het primair onderwijs ondersteun je het bestaande team vanuit je achtergrond als kunstvakdocent. Zo ga je bestaande leerlijnen doorontwikkelen, schrijf je mee aan de leerlijn kunst & techniek en begeleid je scholen door gesprekken te hebben met directeuren en icc’ers. Daarnaast werk je op de vloer als co-teacher en trainer van leerkrachten en scout je voorstellingen voor Kunstpracht 9.
 • Voor het voortgezet onderwijs ben jij degene die het programma samen met de projectleider cultuureducatie vorm gaat geven. Je begeleidt scholen, organiseert leergemeenschappen en een talentenjacht voor jongeren en voert projecten op de scholen uit.
 • Je verzorgt de communicatie van de afdeling educatie door nieuwsbrieven te schrijven, brochures te maken en social media bij te houden.

We verwachten dat er in 2019 een aantal nieuwe projecten starten waarmee de functie mogelijk kan worden uitgebreid tot maximaal 32 uur.


Wat wij vragen:

 • Een relevante HBO-opleiding in onderwijs, kunst en/of cultuur (bij voorkeur een kunstvakopleiding).
 • Een expertise in ten minste één kunstdiscipline. De voorkeur gaat gezien de samenstelling van het huidige team uit naar expertise in muziek en/of erfgoed.
 • Ervaring in het begeleiden van scholen (primair en/of voortgezet) op het gebied van cultuureducatie.
 • Goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden.
 • Digitaal vaardig met het Office-pakket (Word, Excel, Outlook, Powerpoint), Mailchimp en Google Drive.
 • Zelfstandig en daadkrachtig kunnen werken.
 • Sterk organisatorisch vermogen.
 • Innovatief vermogen en creativiteit.
 • Sterk in verbinden en enthousiasmeren.

De werkdagen worden in overleg vastgesteld, maar je dient in ieder geval op maandagen beschikbaar te zijn. Een rijbewijs en auto zijn, gezien de infrastructuur van de regio en de mate waarin je onderweg bent, aan te raden.


Wat wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek in een kleine, flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Collega’s die graag pionieren en innoveren en elkaar daarvoor opzoeken.
 • Een tijdelijk contract voor 24 uur voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.
 • Het aantal uren kan verhoogd worden bij uitbreiding van projecten.
 • Salariëring vindt plaats conform de cao Kunsteducatie, schaal 8.


Meer informatie:
Mail uiterlijk vrijdag 7 december je sollicitatie en cv naar info@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Vacature projectmedewerker cultuureducatie’. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Ilona Rozenboom. Voor meer informatie over deze functie kun je tot en met vrijdag 30 november contact opnemen met Ilona Rozenboom (projectleider cultuureducatie) via telefoonnummer 06-267 620 73 of irozenboom@westlandcultuurweb.nl. Van 3 tot en met 7 december is Jeroen Kunstman (directeur) bereikbaar voor informatie via telefoonnummer 06-485 197 11 of jkunstman@westlandcultuurweb.nl.

Je hoort 11 december of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 14 december. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 18 december.