Expositie

Expositie 'Ode aan de natuur'

In Kunsthuis18 exposeren op het moment drie kunstenaars die een 'Ode aan de natuur' brengen. Het werk van Frank Durand, Agnes Esenbrink en Marja Ouwerling is tot en met zondag 18 oktober iedere zaterdag- en zondagmiddag te bewonderen.

Frank Durand beeldhouwt al 25 jaar en werkt als autodidact ambachtelijk in diverse soorten steen. Zijn beelden zowel abstract als figuratief, hebben vaak vrouwelijke vormen. Een enkele keer maakt hij een uitstapje en laat hij een beeld in brons gieten. Daarnaast hakt hij letters in steen. dit is een bijzondere ambachtelijke vorm van beeldhouwen die niet veel meer wordt uitgevoerd. Door zijn hand zijn diverse stenen van tekst voorzien.

Agnes Esenbrink was 23 jaar lang modestyliste voor grote warenhuizen en gooide in 2015 het roer om. Ze volgde haar tweede passie, beeldhouwen. Eerst begon ze met het maken van slow fashion stones waarin ze dessins op beelden plaatste. Haar recente werk wordt gekenmerkt door opmerkelijke details en ademt een sfeer van dynamiek, beweging en stroming.

Marja Ouwerling is geboeid door kunst uit andere culturen en dan vooral de Japanse en de Chinese. De serie "Flowers On Water" biedt veel ontdekkingsmogelijkheden voor haar. De vele verschillende patronen, lijnen en motieven worden met acrylverf, acrylinkt een kroontjespen en markers op het doek gezet. In een nieuwe serie worden de experimenten met de negatieve ruimte en patronen doorgezet in schilderijen met vogels en landschappen.

Praktische informatie

Kunsthuis18
Zuideinde 6
2671 MH Naaldwijk

Datum:
za 19 sep 2020 t/m zo 18 okt 2020

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Kunsthuis18

Meer informatie:
https://www.kunsthuis18.com

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.