Expositie

Gesloten - Expositie 'Oorlog. Wat zou jij doen?'

Dit jaar herdenken we dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden tot een einde kwam. Sindsdien leven we weer in vrijheid, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.
In de tentoonstelling ‘Oorlog. Wat zou jij doen?’ wordt aan de hand van tien thema’s belicht hoe de oorlog in het Westland verlopen is, startend bij de mobilisatie in 1939 en eindigend met de bevrijdingsfeesten in de late zomer van 1945. Andere thema’s zijn de vijf oorlogsdagen, het dagelijkse leven gedurende de bezetting, het verzet en de bevrijding. Ook wordt belicht hoe de tuinbouw de eerste oorlogsjaren economisch vooruitgang boekte, maar in de latere jaren weer terug bij af was.

Bijzonder zijn de (acht) films van Westlanders die de oorlog hebben meegemaakt en uit hun herinneringen vertellen over de soms desastreuze gebeurtenissen die zij hebben meegemaakt. Het maakt dat de oorlog heel dichtbij komt. Ook worden dilemma’s beschreven die zich regelmatig voordeden. De vraag is dan ook: ‘Wat zou jij doen?’

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Locatie
Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
di 9 jun 2020 t/m zo 7 mrt 2021

Tijd:
13:00 - 17:00 uur

Prijs:
Volwassenen € 6,00, 65-plussers € 5,50. Kinderen en museumkaarthouders gratis. U dient kaartjes vooraf te reserveren, ook bij gratis toegang.

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:
https://www.westlandsmuseum.nl/nl

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.